Home » Administratie » Primăria Fălciu caută constructori pentru proiectul căminului de bătrâni

Primăria Fălciu caută constructori pentru proiectul căminului de bătrâni

Proiectul privind construcția unui cămin de bătrâni în comuna Fălciu a fost scos din nou la licitație. Valoarea totală a investiției prin POR 2014-2020 este de 3.161.592 lei, din care finanțare nerambursabilă de 3.096.779 lei. Proiectul urmărește facilitarea accesului populației la servicii sociale de calitate, prin creșterea capacității de acoperire cu servicii sociale, destinate persoanelor vârstnice.

Proiectul a mai fost scos încă o dată la licitație, însă câștigătorul nu s-a apucat de treabă și s-a reziliat contractul. Ulterior, proiectul a fost depus la ADR Nord-Est, pentru că au fost solicitate unele modificări. După ce proiectanții au actualizat respectivele schimbări și s-a obținut avizul ISU pentru acele modificări, proiectul a fost scos din nou la licitație.

„L-am scos proiectul la licitație a doua oară. Avem înregistrați trei ofertanți la licitație. Vrem ca cel târziu în anul viitor proiectul centrului social să fie gata. Implementarea acestuia a fost prelungită până în anul 2022, deci avem timp să finalizăm toate investițiile prevăzute”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

La fel ca și în alte zone ale județului Vaslui și în comuna Fălciu populația este îmbătrânită, iar multe persoane nu mai au aparținători care să le poarte de grijă.

„Proiectul va cuprinde o componentă de îngrijire la domiciliu, adică o masă caldă, menajul zilnic, spălat lenjerie, curățenie și altele. În cadrul proiectului vom construi și un cămin de bătrâni în care se vor acorda diverse tratamente de fizioterapie și kinetoterapie. Bătrânii vor avea unde veni la o discuție și vor putea socializa între ei. Prin acest proiect asigurăm 23 locuri de muncă, pentru îngrijitori, medici și infirmieri”, a adăugat Neculai Moraru.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: