Home » Local » Concurs de creație plastică pentru copiii din municipiul Vaslui

Concurs de creație plastică pentru copiii din municipiul Vaslui

Ca în fiecare an, Primăria Vaslui a organizat, pentru copiii orașului, concursul de creație plastică intitulat „Colorează-mă, copilărie!”. Dacă în anii din urmă expoziția desenelor realizate de elevii vasluieni și premierea acestora, alături de profesori, aveau loc în holul principal al instituției de administrație publică, anul acesta evenimentul ce s-a desfășurat duminică, 6 iunie, a fost completat de inaugurarea Aleii Copilăriei, în Parcul Copou. În mod firesc, în centrul activității au fost cei mici, cărora le este dedicată această zonă a bine-cunoscutului cadru natural vasluian, care a fost ocupată de dimineață de preșcolarii și elevii dornici să-și demonstreze talentul în artele plastice.

Primăria Vaslui le-a pus tuturor la dispoziție materialele necesare pentru ca noua alee să devină locul în care culoarea și energia micilor artiști să încânte și să domine. Peste 120 de copii, însoțiți de profesori, educatori și părinți au transmis celor prezenți mesajele lor în tonuri molipsitor optimiste.

„În paralel, intrarea principală în parcul Copou a fost înnobilată de expunerea pe panouri a aproape 150 de lucrări realizate în cadrul proiectului anual dedicat Zilei Copilului. Ne-am bucurat privirea cu lucrări plastice mai aproape de perfecțiune sau mai stângace, dar din toate a reieșit inocența sufletească și dorința micilor artiști de liniște, vremuri bune, socializare, joc și joacă. Și pasionaților de graffiti, o formă de creație plastică înscrisă în arta stradală, li s-a oferitla această ediție posibilitatea de a învăța câte ceva din tainele acestei arte și de a-și exersa tușele pe panourile și cu materialele oferite de organizatori”, a spus Geanina Tofan, purtător de cuvânt al Primăriei Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: