Home » Administratie » Moara veche din Cartierul 13 Decembrie din Vaslui va fi demolată

Moara veche din Cartierul 13 Decembrie din Vaslui va fi demolată

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a spus că moară veche din Cartierul 13 Decembrie va fi demolată. Pe respectivul amplasament va fi construit un centrul comercial modern.

„Am dat tot ajutorul ca să eliminăm acel focar de infecție din zonă. Terenul va fi eliberat, iar centrul comercial care se va construi va prelua necesitățile din Cartierul 13 Decembrie și strada Filaturii”, a precizat Vasile Pavăl.

Tot în zona Cartierului 13 Decembrie, Primăria Vaslui lucrează la documentația privind construirea unui centru pentru servicii sociale, în cadrul incintei fostei unități militare. Realizarea complexului de servicii comunitare a fost asumat de autoritățile locale la preluarea amplasamentului.

În perioada imediat următoare, Primăria Vaslui va demara demolarea celor 45 de construcții aflate pe terenul fostei unități militare. Pentru a realiza obiectivele asumate terenul trebuie eliberat de toate aceste construcții care, în prezent, prezintă un grad avansat de degradare.

În cursul lunii aprilie 2018, Guvernul a aprobat transmiterea imobilului 363 din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Vaslui, precum și declararea acestuia din bun de interes public național în bun de interes public local.

Pentru valorificarea suprafeței de 17,70 hectare teren, situată în centrul municipiului, Primăria Vaslui a propus realizarea, într-un termen de 20 de ani, a unui complex de servicii comunitare pe o suprafață de 7,70 hectare. Tot în locația fostei unități militare, pe o suprafață de 10 hectare s-a propus înființarea unui parc – grădină botanică.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: