Home » Administratie » Primăria Dragomirești închide cu succes proiectul de 24 milioane lei, dedicat romilor

Primăria Dragomirești închide cu succes proiectul de 24 milioane lei, dedicat romilor

Comuna Dragomirești a derulat în ultimii ani unul din cele mai mari proiecte din zona Moldovei, dedicat persoanelor de etnie romă. Proiectul intitulat „Desegregarea romilor prin aplicarea, gestionarea și operaționalizarea măsurilor de includere și de reducere a excluziunii sociale aplicând tactici integrate” este finanțat prin POCU 2014-2020. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma 24.034.140 lei.

Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești, a precizat că, la această dată, toate activitățile din cadrul proiectului au fost realizate și se fac ultimii pași pentru închiderea programului european.

„Proiectul este eligibil și îl putem finaliza în orice moment. Însă, mai avem rămasă o sumă de bani, pe care vrem să o cheltuim pentru persoanele din grupul țintă. Să vedem dacă se relaxează măsurile de restricție în cazul pandemiei de coronavirus, pentru a duce copiii și profesorii într-o tabără să se relaxeze. După ce ducem copiii în tabără, încheiem proiectul”, a spus Dănuț Iacob.

Grupul țintă al proiectului este format din 551 de persoane, aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din satele Doagele și Rădeni.

„Pentru beneficiari, proiectul a fost o mană cerească. Majoritatea oamenilor sunt foarte mulțumiți, dar știți cum sunt oamenii, vor mai multe! Am luat case din ruină, din nimic, și le-am făcut locuibile. Nu îi mai plouă pe oameni! Ne-am îndeplinit toate cerințele din proiect. Am organizat cursuri de calificare, am dus beneficiarii la analize medicale, am finanțat deschiderea unor afaceri, am acordat pachete cu haine, hrană caldă, am dat stimulente financiare. A fost greu de implementat acest proiect, dar realizabil. Dacă nu era pandemia proiectul era mai deschis, dar din cauza restricțiilor nu am putut organiza nicio adunare cu oamenii să le transmitem informații despre proiect”, a mai spus Dănuț Iacob.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: