Home » Administratie » Eroii români au fost comemorați cu fast la Monumentul „Peneș Curcanul” din Vaslui

Eroii români au fost comemorați cu fast la Monumentul „Peneș Curcanul” din Vaslui

Ieri, la Monumentul Eroilor „Peneș Curcanul” din Cimitirul „Eternitatea” Vaslui, a fost celebrată Ziua Eroilor. Evenimentul a debutat cu o ceremonie militară și religioasă, urmată de depunerea de coroane de flori. Oficialitățile prezente au făcut referire la Sărbătoarea Înălțării Domnului, care se sărbătorește în fiecare an la 40 de zile de la Paște, și la jertfa eroilor români.

„Mulți s-au jertfit pentru libertatea pământului și ceea ce avem și trebuie să păstrăm – libertatea de a trăi într-o țară liberă și sigură. Să ne gândum la cei care s-au jertfit, au luptat și au suferit. Gânduri de încurajare și prețuire să avem și pentru cei care mai sunt în viață, veterani, urmași și văduve de război, pentru că fac parte din poporul român. Anul trecut eram la această ceremonie câțiva, astăzi speranța a reînviat. Vă doresc să revenim ceea ce am fost, oameni deosebiți ai comunității noastre”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

La rândul lui, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a spus că ziua de Înălțarea Domnului este dedicată eroilor care s-au jertfit  pentru locurile în care trăim, pentru patria nastră.

„A fost dedicată această zi pentru a arăta că toți care și-au asumat sacrificul suprem s-au înălțat pe ei înșiși”, a spus Dumitru Buzatu.

Marcel Lăudatu, prefectul județului Vaslui, a făcut o scurtă trecere în revistă a momentelor istorice, în care milioane de români au avut de suferit din cauza celor două războaie mondiale. Prefectul a spus că toți acești eroi, inclusiv cei care s-au jertfit în perioada comunistă, trebuie să fie comemorați și cinstiți cum se cuvine.

„Să ne imaginăm că fiecare dintre cei jertfiți sunt prezenți printre noi, prin intermediul florilor ce alcătuiesc coroanele depuse”, a spus Marcel Lăudatu.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut