Home » Local » La un pas de un nou pârjol în cartierul Deal! Incendiu provocat de o țigară!

La un pas de un nou pârjol în cartierul Deal! Incendiu provocat de o țigară!

Duminică dimineață, bârlădenii care locuiesc în cartierul Deal au trecut din nou prin momente de panică după ce puțin a lipsit ca un incendiu să provoace o nouă tragedie, similară celei petrecute pe 9 mai. Alarma a fost dată în jurul orei 7.20, când într-o locuință de pe strada Mircea cel Bătrân, în apropiere de Școala gimnazială ”George Emil Palade (fosta Școală generală nr. 10), a izbucnit un incendiu. În scurt timp, la fața locului au ajuns trei autospeciale (o ambulanță SMURD tip B2 și două autospeciale de stingere cu apă și spumă) ale Detașamentului de pompieri Bârlad. Temerea echipelor de intervenție a fost că scenariul de pe 9 mai avea toate șansele să se producă din nou, mai ales că pe strada Mircea cel Bătrân casele sunt construite la fel ca pe strada Crângului: la distanțe foarte mici una de cealaltă, cu anexe la fel de îngrămădite.

„La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență într-una dintre camerele locuinței și exista pericol de propagare la restul casei și alte două imobile situate extrem de aproape. Persoana care locuia în imobil se autoevacuase. Echipajele de intervenție au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru lichidarea incendiului din locuință, iar cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor din casă, dar mai ales, pentru protejarea celor două locuințe învecinate. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Au ars: o ușă, o fereastră, un televizor, diverse piese de mobilier, documente, bunuri din plastic și produse textile. S-au degradat: două fotolii, o masă, aproximativ 20 metri pătrați tencuială, diverse bunuri din material plastic și produse textile. Au fost salvate: restul casei și celelalte două imobile care erau aproape lipite de locuința în care a izbucnit incendiul”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU ”Podul Înalt” Vaslui.
Din primele cercetări efectuate, se pare că incendiul a fost provocat din cauza proprietarului locuinței, care ar fi adormit în timp ce fuma. Puțin a lipsit ca de la țigara aprinsă să izbucnească un nou pârjol, similar celui de pe 9 mai, când nu mai puțin de șapte locuințe au fost mistuite de flăcări, 28 de oameni rămânând fără un acoperiș deasupra capului.

About Razvan Calin