Home » Local » Două tentative de suicid într-o singură zi! O fetiță de 13 ani și un deținut din Penitenciarul Vaslui au încercat să-și pună capăt zilelor!

Două tentative de suicid într-o singură zi! O fetiță de 13 ani și un deținut din Penitenciarul Vaslui au încercat să-și pună capăt zilelor!

În cursul zilei de luni (14 iunie), echipele de intervenție din județul Vaslui s-au confruntat cu două tentative de suicid. Ambele cazuri s-au petrecut aproape simultan, apelurile telefonice la 112 fiind înregistrate în jurul orei opt.

Într-unul dintre cazuri a fost vorba despre o fetiță în vârstă de numai 13 ani, din satul Zăpodeni. Norocul ei a fost că părinții săi au observat rapid că fiica lor nu mai este în casă și au început să o caute. Au găsit-o în scurt timp și au coborât-o imediat din ștreangul improvizat, apelând în același timp numărul unic de urgență 112. Ghidați prin telefon de personalul de specialitate al dispeceratului, oamenii au efectuat manevre de resuscitare a copilei până la sosirea unui echipaj al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui.

”Ambulanța Vaslui a intervenit în localitatea Zăpodeni pentru o pacientă în vârstă de 13 ani aflată în stop cardiorespirator după o tentativă autolitică. Familia a fost ghidată prin telefon de către personalul din dispecerat să inițieze manevrele de resuscitare iar ulterior echipajul cu medic ajuns la solicitare a reușit prin intervenția promptă să repornească activitatea inimii. Ulterior pacienta a fost transportată și predată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu respirații spontane și stabilă hemodinamic”, a declarat dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

La scurt timp, medicii vasluieni au decis ca fetița să fie transferată cu un elicopter SMURD la Spitalul ”Sf. Maria” din Iași.

Un deținut a vrut să-și pună capăt zilelor!

Cea de a doua tentativă de suicid l-a avut ca ”protagonist” pe un deținut, în vârstă de 44 de ani, din Penitenciarul Vaslui. La fața locului a ajuns în scurt timp un echipaj al ISU ”Podul Înalt” Vaslui.

”În această dimineață, un echipaj SMURD a fost solicitat la Penitenciarul Vaslui în urma tentativei de suicid a unui bărbat de 44 de ani. Acesta intrase in stop cardio-respirator cand a ajuns echipajul de pe ambulanta TIM, dar a răspuns la manevrele de resuscitare și a fost transportat la Spitalul Clinic judetean de Urgențe Vaslui”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU ”Podul Înalt” Vaslui.

În ambele cazuri nu se cunoaște ce anume i-a împins pe cei doi să recurgă la un asemenea gest extrem, însă polițiștii urmează să stabilească circumstanțele producerii acestor evenimente.

About Razvan Calin