Home » Business » Adrian Porumboiu despre politicieni: „80% dintre ei sunt niște haimanale”

Adrian Porumboiu despre politicieni: „80% dintre ei sunt niște haimanale”

Prezent la ședința organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, dedicată situației economice, omul de afaceri Adrian Porumboiu i-a etichetat dur pe politicieni. După ce a prezentat pe scurt modul în care afacerea pe care a administrat-o a fost distrusă, Porumboiu a ajuns și la clasa politică.

„Ceea ce vreau să vă precizez, este că, dacă vorbim de politicieni, 80% dintre ei sunt niște haimanale. Restul de 20%, îmi cer scuze”, a spus Porumboiu.

Acesta a precizat că a vorbit de-a lungul timpului cu mai mulți miniștri și premieri cu privire a modul în care i-a fost ruinată afacerea și nu a găsit înțelegere la factorii de decizie.

„Nu cred că se va schimba mentalitatea politicienilor din România, față de omul de business. Omul de business este văzut ca hoț, ca ticălos, toate nenorocirile”, a spus Adrian Porumboiu, care a adăugat că este un luptător, că s-a reinventat și, în ceea ce îl privește, lucrurile merg într-o direcție bună.

Fără a se victimiza, Porumboiu a spus că a fost proprietarul unui grup de firme care avea cea mai mare exploatație din Europa sub formă privată. Printre altele, deține o fabrică de ulei, și o activitate economică susținută de nu mai puțin de 6.500 de angajați. Din această postură, în ultimii șase ani de activitate grupul de firme a virat la bugetul consolitat al statului suma de 500 milioane de euro. Cu toate acestea, performanțele economice nu au contat, a explicat Porumboiu, fiind acuzat că a furat bani europeni. Din acest moment, a început declinul afacerii, iar între timp cele trei mari procese aflate pe rol au fost câștigate.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: