Home » Local » Marius Arcăleanu începe în forță campania pentru președinția PNL Vaslui. Atacuri dure la Nelu Tătaru și Lucian Timofticiuc

Marius Arcăleanu începe în forță campania pentru președinția PNL Vaslui. Atacuri dure la Nelu Tătaru și Lucian Timofticiuc

de Dănuț CIOBANU 

Marius Arcăleanu a susținut astăzi prima conferință de presă, din postura de candidat la președinția PNL Vaslui. După ce a pierdut la scor strâns alegerile pentru organizația municipală Vaslui, liberalul a ținut să facă mai multe precizări. Arcăleanu a spus că nu există niciun fel de tensiuni în interiorul PNL și că nu are nicio dependență față de Dan Marian, fostul președinte PNL. Astfel de informații nu sunt altceva decât o campanie de știri false, susține Arcăleanu, promovată de Lucian Timofticiuc în ziarul pe care îl patronează. Arcăleanu l-a acuzat direct pe Nelu Tătaru că sprijină astfel de manipulări în interiorul partidului, cu scopul de a-și discredita contracandidații. Liberalul a spus că vrea să fie președintele PNL Vaslui pentru a reda organizația liberalilor adevărați și să câștige alegerile locale din 2024. 

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Marius Arcăleanu și-a anunțat oficial candidatura la președinția Organizației Județene a Partidului Național Liberal (PNL) Vaslui. Pentru început, liberalul a făcut o scurtă prezentare a alegerilor din Organizația Municipală PNL Vaslui. Rezultatul de la alegerile de duminică a fost de 98 la 112 în favoarea contracandidatului, deputatul Tudor Polak.

În acest context, Arcăleanu l-a felicitat pe Tudor Polak pentru rezultat și a promis că din poziția de prim-vicepreședinte al Organizației Municipale PNL Vaslui va lupta alături de întreaga conducere, pentru ca organizația municipală să se dezvolte, iar în anul 2024 să ofere o administrație liberală performantă municipiului Vaslui.

Al doilea subiect abordat de liberal a vizat informațiile neadevărate vehiculate în presă, referitoare la existența unor probleme de relaționare între membrii organizației PNL Vaslui pe criterii de fostă apartenență la un partid care a fuzionat cu PNL sau datorate menținerii unor relații absolut normale cu foști membri ai PNL.

„Cred că, de prea mult timp, viața internă a PNL Vaslui este influențată, chiar dominată, de persoane care nu sunt membre ale PNL, nu au avut nicio legătură oficială cu partidul, ci doar o legătură apropiată cu persoane cu funcții în PNL Vaslui. A fost greșeala noastră, a membrilor PNL Vaslui, că am acceptat o astfel de situație. Probabil că nu am reacționat până acum de teama influenței pe care aceste persoane o au asupra președintelui organizației județene sau pentru a evita posibile atacuri mediatice îndreptate împotriva noastră prin instituțiile de presă pe care le dețin. Această situație, pe care o consider de neacceptat, a fost unul dintre motivele decisive care m-au determinat să iau decizia de a candida la președinția Organizației Județene PNL Vaslui”, a spus Marius Arcăleanu.

Apel la justiție!

În acest context, Marius Arcăleanu a făcut referire la campania media de știri false, promovată de Lucian Timofticiuc în cotidianul pe care îl conduce.

„Din momentul începerii alegerilor interne în cadrul PNL Vaslui, sub influența domnului Lucian Timofticiuc, inclusiv prin intermediul publicației deținute de acesta, au apărut multiple atacuri publice la adresa mea, bazate pe informații false. Este o specialitate mai veche a domnului Timofticiuc, pentru care, de altfel, justiția l-a obligat în trecut să plătească sume importante către părțile vătămate. Aceste informații incorecte s-au referit și la așa zise ”tensiuni” între membrii PNL, legate de faptul că unii provin din PDL. Informația aceasta poate fi infirmată de orice membru al PNL Vaslui. Nu există două tabere, PNL și PDL, suntem cu toții membri PNL Vaslui și tragem în aceeași direcție. Acest fapt poate fi observat și din toată munca depusă în ultimii ani pentru dezvoltarea organizației și din relația bună pe care o am cu membrii acesteia, indiferent de proveniență. Urmează să mă adresez justiției cu privire la știrile false referitoare la mine publicate de ziarul patronat de domnul Lucian Timofticiuc”, a spus Arcăleanu.

Nelu Tătaru, acuzat de manipulare 

Marius Arcăleanu a explicat că situațiile ”tensionate” la  care se face referire în presă nu există și nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în prezent în organizațiile locale PNL din județul Vaslui. Astfel de știri false ar avea rolul doar de destabilizarea desfășurării democratice a vieții politice în interiorul organizației PNL Vaslui, astfel încât să afecteze credibilitatea și șansele contracandidaților președintelui PNL, Nelu Tătaru.

„Consider că domnul Nelu Tătaru este cu adevărat vinovat pentru că a patronat sistemul de manipulare a membrilor și organizațiilor PNL din Vaslui de către persoane care nu sunt membre PNL, așa cum este domnul Lucian Timofticiuc. Să ne lămurim. Oficial, pentru organizațiile PNL din județul Vaslui, domnul Timofticiuc nu are nicio relevanță, întrucât nu este membru PNL. Relația domnului Timofticiuc este cu domnul Nelu Tătaru și nu cu PNL. Domnul Tătaru, și nu Organizația Județeană a PNL Vaslui, l-a menținut pe domnul Timofticiuc în funcția de consilier al ministrului sănătății, deși nu avea pregătirea necesară și avea deja imaginea afectată în urma unor decizii ale instanțelor. Ulterior, tot domnul Tătaru, și nu organizația noastră de partid, l-a numit membru în Consiliul de Administrație al Antibiotice SA Iași. Vă asigur că atunci când voi ajunge președinte al Organizației Județene a PNL Vaslui vor dispărea influențele nefaste de tipul celei pe care o exercită în prezent, la nivelul PNL Vaslui, domnul Lucian Timofticiuc”, a punctat Arcăleanu.

Nu există nicio dependență față de Dan Marian 

Un alt subiect atins de liberal a privit informațiile apărute în presă, referitoare la relația privilegiată a acestuia cu Dan Marian. Arcăleanu a subliniat că este un lucru neadevărat faptul că ar avea o relație apropiată sau chiar de dependență cu  Dan Marian, fost președinte al PNL la nivelul județului Vaslui.

„Domnul Nelu Tătaru a propagat inițial această informație incorectă imediat după ce am obținut un scor foarte bun la alegerile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui și a început să mă identifice drept un potențial contracandidat la conducerea Organizației Județene PNL Vaslui. Ca atare, deși informația respectivă nu are niciun suport real, a fost difuzată către membrii PNL Vaslui, pentru a justifica decizia de a nu mă nominaliza cu ocazia alegerilor parlamentare. Acum, grupul de presiune din proximitatea domnului Nelu Tătaru refolosește aceeași informație falsă, în încercarea de a-mi știrbi credibilitatea în rândul membrilor PNL Vaslui”, a spus Arcăleanu.

Acesta a adăugat că la fel ca toți membrii PNL, l-a cunoscut pe Dan Marian atunci când conducea PNL Vaslui. Dar acest lucru nu înseamnă că, în prezent, are o legătură apropiată cu fostul președinte sau vreun fel de dependență de acesta. Mai mult, Arcăleanu a negat categoric faptul că ar fi un interpus al acestuia în PNL.

„Domnul Dan Marian este acum membru într-un alt partid, iar potențialele sale relații cu membri ai PNL nu pot fi în prezent decât de natură privată și nu ar trebui să aibă efecte în planul activității interne a PNL. De altfel, eu vizez să ocup poziția de lider al PNL Vaslui la nivel județean și, în acest context, ar fi ilogic să accept vreun fel de condiționare sau dependență din partea unor persoane din interiorul sau exteriorul partidului. Astfel de informații lansate în spațiul public se încadrează în lunga listă de încercări ale domnului Tătaru de a reduce credibilitatea membrilor puternici, cu potențial, ai organizației pe care o conduce, pentru a nu risca sa piardă controlul dictatorial pe care îl deține asupra organizației”, a arătat Arcăleanu.

Tătaru a sabotat campania pentru CJ Vaslui 

Pentru a întări cele afirmate, liberalul a făcut referire la campania din anul trecut pentru președinția Consiliului Județean Vaslui. Arcăleanu a  declarat că pe timpul campaniei a avut un adversar mai mare în Nelu Tătaru decât în Dumitru Buzatu.

„Cu frica de a nu ajunge eu pe acea funcție, acesta s-a concentrat exclusiv pe a-mi pune piedici în campanie. Îmi era dificil să dau de el, nu îmi răspundea la mesaje, nu semna contractele referitoare la promovarea electorală. Practic, Nelu Tătaru a făcut opusul a ceea ce ar trebui să facă un lider de organizație, iar rezultatul final a fost că ambiția sa personală a împiedicat PNL Vaslui să dea președintele consiliului județean. Având în vedere distanța foarte mică dintre mine și domnul Buzatu, aș fi câștigat, cu siguranță, cursa dacă nu aș fi fost sabotat”, a mai spus liberalul.

Vreau să câștigăm alegerile din 2024!

În încheiere, Arcăleanu și-a motivat candidatura la președinția PNL Vaslui prin faptul că a lucrat foarte bine cu membrii organizației județene, că a derulat o campanie de succes și își dorește o organizație mult mai puternică.

„Îmi doresc o organizație democratică, performantă și concentrată pe nevoile județului Vaslui. Consider că încă 4 ani sub conducerea unei persoane care ia decizii în mod autoritar și care nu este prezentă cu adevărat în viața județului nu ar face decât să condamne PNL Vaslui la irelevanță. De asemenea, sunt de părere că Organizația Județeană PNL Vaslui are nevoie să fie condusă de cineva cu adevărat implicat în viața județului, care știe care sunt problemele din teren și comunică zilnic cu liberalii care muncesc în județ. Scopul nostru trebuie să fie să câștigăm la nivel județean, în sfârșit, alegerile locale din anul 2024 și acest lucru nu poate fi făcut sub conducerea unei persoane care își concentrează activitatea pe a vâna funcții la București, în loc să se îngrijească de problemele vasluienilor. Eu locuiesc și lucrez în Vaslui, sunt consilier județean pentru Vaslui și  muncesc pentru PNL Vaslui. Faptul că sunt conectat la toate evenimentele din teren și comunic cu oamenii noștri mă califică să conduc spre reușită Organizația Județeană PNL Vaslui. Pe scurt, ce îmi doresc să fac este să redau PNL Vaslui liberalilor adevărați și să ofer o șansă reală organizației PNL Vaslui de a conduce următoarea administrație a județului”, a încheiat Arcăleanu.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: