Home » Business » Cum să-ți alegi mobila living cea mai potrivită pentru sufrageria ta

Cum să-ți alegi mobila living cea mai potrivită pentru sufrageria ta

Living-ul – sau sufrageria – este încăperea din casă în care au loc majoritatea activităților noastre cotidiene, de la citit o carte la privitul la televizor și de la luat masa la discuțiile la o cafea cu prietenii dragi. Cel mai mult timp atunci când nu dormim îl petrecem în living.

Atât de mare e importanța acestei camere, încât atunci când vine vorba de mobilat probabil că beneficiază de cea mai mare atenție, de cel mai mare buget și de cele mai mari bătăi de cap care vin cu această sarcină. Poate și pentru că este încăperea în care ne primim oaspeții, așa că vrem să fie și să arate cât mai primitor, dar și să vorbească pentru noi, să ne reprezinte.

Mobila living – oferte EMAG

Când vine vorba de mobila living, trebuie să ținem cont că, dincolo de a se adapta la preferințele noastre personale, trebuie să se adapteze la dimensiunile spațiului pe care îl avem la dispoziție. Asta în primul rând.

Canapeaua și fotoliile (dacă mai avem loc și pentru ele) sunt piesele centrale ale camerei și cele mai importante părți ale mobilei de living. Preferabil ar fi ca acestea să nu fie greoaie și fixe, pentru a le putea schimba locul destul de ușor, în caz de nevoie. Cel puțin fotoliile ar face bine să fie pe rotile, pentru a fi mutate ușor.

Canapeaua este poate cea mai versatilă piesă din mobila de living. Dacă avem un apartament mic, însă, ar trebui să evităm canapelele în formă de L, tip colțar. O canapea de două locuri (dacă avem și fotolii) sau maxim trei (dacă nu avem fotolii), ar trebui să fie suficientă în majoritatea apartamentelor din România. Cu totul altfel stau lucrurile la casă, unde spațiul n-ar trebui să fie, teoretic, o problemă. Un bonus ar fi dacă am avea o canapea extensibilă, pentru a avea un pat în plus în cazul în care primim vizite și trebuie să-i cazăm pe invitați și peste noapte. Sau pentru serile în care intervin certuri cu partenerul și unul dintre noi trebuie să doarmă pe canapea.

Materialul țesăturii canapelei este și el foarte important și alegerea acestuia depinde de amănuntul următor: există copii sau animale de casă în locuință? Caz în care trebuie să alegi un material ușor de curățat și greu de distrus de ghearele animăluțelor.

Mobila living – oferte emag

Un alt amănunt: nu uita că distanța ideală dintre canapea și televizor ar trebui să fie de aproximativ 2,5 metri. Așa că ține cont de asta atunci când cumperi mobila pentru living, dar și televizorul.

În funcție de dimensiunile livingului, o canapea cu forme rotunjite adaugă curbele de care are nevoie un living mai spațios. Urmând stilul casei tale, o canapea cu brațe (din lemn sculptat, eventual) este mai potrivită într-o casă rustică decât într-un apartament de bloc.

Grație magazinelor de mobila, putem găsi exact mobila adaptată nevoilor și identității noastre. Cel mai bine, când vine vorba de etajere versus bibliotecă este să optezi pentru etajere modulare, care-ți permit să fii mai creativ și mai flexibil cu spațiul și cu decorarea pereților. Mai ales dacă nu ai multe cărți. Dacă, dimpotrivă, ești genul care cumpără și păstrează cărțile, atunci o bibliotecă cu spațiu amplu pentru acestea este mai mult decât recomandată.

Masa este altă protagonistă a mobilei pentru living. Trebuie să ții mereu cont de dimensiunile camerei, dar și de dimensiunile canapelei. O masă mare și o sofa mică sau o masă mică și o canapea imensă îți strică proporțiile și aspectul final al camerei de zi.

Și să nu uităm de banala dar importanta măsuță de cafea, care ar trebui să stea în fața canapelei. În cazul în care ai probleme cu spațiul, aceasta poate fi una cu cutii de depozitare, pentru a adăuga un plus de utilitate măsuței pe care odihnim telecomanda, cartea, ochelarii și pe care ne bem cafeaua.