Home » Administratie » O nouă etapă din Retail Park Bârlad: Kaufland Bârlad prinde contur!

O nouă etapă din Retail Park Bârlad: Kaufland Bârlad prinde contur!

Construcția celui mai mare centru comercial din Bârlad – Retail Park – a intrat într-o nuă etapă. În cursul zilei de miercuri, 16 iunie, edilii bârlădeni au semnat două noi documente importante – predarea amplasamentului și autorizația de construire a unui sens giratoriu. Practic, vorbim despre o etapă în urma căreia hipermarketul Kaufland din Bârlad începe să prindă contur, investitorul fiind și cel care va finanța construirea sensului giratoriu ce urmează a fi amplasat pe Bulevardul Republicii, în apropiere de sediul Substației de Ambulanță din localitate.
„Cea mai mare investiție a mediului privat din Bârlad, probabil, din ultimele decenii, va crea foarte multe locuri de muncă, iar municipiul va beneficia de taxele și impozitele aferente. Astăzi (miercuri, 16 iunie 2021, n.r.) am semnat, în prezența reprezentanților constructorului, predarea amplasamentului pentru cea de-a doua mare investiție, precum și autorizația de construire a unei girații, care va fluidiza traficul în zona viitorului retail park. După cum s-a anunțat, se estimează ca până la finele acestui an noul centru comercial să fie deschis publicului. Repet: este foarte important ca această nouă investiție să polarizeze toată zona municipiului Bârlad și astfel să vină în întâmpinarea nevoilor a peste 200.000 de oameni din toată partea de sud a județului”, a declarat primarul Bârladului, Dumitru Boroș.
De menționat că, odată cu eliberarea autorizației de construire investitorii și-au obținut de la Primăria Bârlad și celelalte documente necesare continuării lucrărilor.
Investiția, care a demarat la jumătatea lunii aprilie a.c., este acum în faza deschiderii celor de-al doilea mare șantier, respectiv construirea hipermarketului Kaufland. După cum se știe, în zona de nord a municipiului, pe locul unor foste hale ale SC Rulmenți SA, se va ridica unul dintre cele mai mari complexe comerciale din județ, format din Carrefour, Dedeman și Kaufland. Suprafața totală desfășurată pe care se va construi este de circa 9 hectare. Conform proiectului, pe lângă cele trei mari unități comerciale, în cadrul complexului vor mai activa un restaurant, o cafenea, un bar, un pub, spații de fitness și aerobic, locuri de joacă pentru copii, o zonă de recreere și interacțiune socială, spații administrative etc.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: