Home » Administratie » Primăria Bârlad și Poliția Locală declară război vandalilor!

Primăria Bârlad și Poliția Locală declară război vandalilor!

Edilii bârlădeni sunt hotărâți să arate toleranță zero față de concitadinii certați cu orice regulă de bun simț. Autoritățile locale sunt din ce în ce mai iritate din cauza deselor acte de vandalizare a mobilierului urban, dar și asupra copacilor ornamentali pe care primăria locală i-a plantat. Ultimul episod de vandalism s-a consumat în cursul zilei de miercuri, 16 iunie, pe strada Petru Rareș, unde mai mulți puieți de copaci (plantați recent de municipalitate) au fost pur și simplu rupți de niște indivizi (momentan) neidentificați.
Conform unui comunicat emis de Biroul de presă al Primăriei Bârlad, primarul Dumitru Boroș a dispus măsuri urgente pentru stoparea acestui fenomen și pedepsirea drastică a celor certați cu bunul simț. Edilul – șef al Bârladului face, în continuare, apel la populație să dea dovadă de spirit civic și civilizație și să păstreze bunurile publice intacte.
”Astăzi (17 iunie, n.r.), Poliția Locală a inițiat imediat demersuri pentru identificarea celor care au comis faptele, fiind vorba doar de o chestiune de timp până ce vinovații vor suporta consecințele legilor în vigoare. Actele de vandalism s-au produs în zone supravegheate video. Dar, așa cum am mai spus, astfel de atitudini deloc civilizate nu fac cinste nimănui, dar sunt îndreptate împotriva fiecărui cetățean onest din acest oraș, care își plătește dările locale pentru a avea un oraș cât mai frumos. Eu refuz să cred că bârlădenii cinstiți și civilizați pot accepta astfel de comportamente! De aceea, orice poate da o mână de ajutor la prinderea faptașilor este rugat să apeleze la colegii de la Poliția Locală. Îi îndemnăm pe toți localnicii să păstreze bunurile publice intacte din cel puțin două motive. În primul rând aceste bunuri sunt cumpărate din bani publici și, nu în ultimul rând, toți bârlădenii trebuie să își respecte eticheta de locuitori ai unui oraș cultural de elită, așa cum este considerat municipiul nostru”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

About Razvan Calin