Home » Business » Lovită sever de COVID-19, economia poate fi relansată prin parteneriatul public-privat

Lovită sever de COVID-19, economia poate fi relansată prin parteneriatul public-privat

Oamenii de afaceri din județul Vaslui militează pentru promovarea legii privind parteneriatului public-privat. Doar în acest fel, se pot pune bazele unei colaborări care să asigure un program de investiții, menit să asigure dezvoltarea comunităților locale.

„În criza pandemică, când economia este lovită, mediul de afaceri este lovit, se pune problema legii parteneriatului public-privat. Ar fi o oportunitate ca această lege, în sfârșit, să fie dată și noi din mediul de afaceri să putem colabora efectiv legal cu mediul public. Acest lucru în favoarea zonelor în care trăim, a zonelor în care ne desfășurăm activitatea, să gândim împreună, să dezvoltăm o economie împreună. Fără investiții nu există dezvoltare”, a spus Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vaslui.

În ceea ce privește investițiile, bugetul municipiului Vaslui pentru anul curent cuprinde pe lângă proiectele în derulare și finanțarea studiilor de fezabilitate pentru mai multe obiective de interes local. Specialiștii din primărie lucrează la diferite proiecte care sunt pe diferite stadii procedurale: studii fe fezabilitate, proiecte tehnice, lansarea licitațiilor publice pentru adjudecarea execuției, achiziții publice etc.

Proiectele care sunt în analiză vizează lucrările de la Parcul Copou, achiziționarea de troleibuze, sistemul public de iluminat, platforma informatice pentru administrația locală etc.

Una din marile investiții face parte din proiectul european privind transportul local este în faza de licitație publică, în vederea achiziționării mijloacelor de transport de călători. Astfel, vor fi cumpărate 18 mijloace de transport călători, din care 8 autobuze hibrid diesel/electric cu minim 67 de locuri și 10 troleibuze nearticulate cu minim 90 de locuri.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: