Home » Local » Maratonistul Dănuț Cernat, care face Turul României pentru a ajuta familiile celor răpuși de COVID-19, a trecut și prin județul Vaslui! (Foto+Video)

Maratonistul Dănuț Cernat, care face Turul României pentru a ajuta familiile celor răpuși de COVID-19, a trecut și prin județul Vaslui! (Foto+Video)

În week-end-ul care tocmai a trecut, maratonistul Dănuț Cernat, cel care recent s-a lansat într-o cursă extrem de ambițioasă – Turul României – a tranzitat și județul Vaslui. Pe parcursul celor două zile – 19 iunie și 20 iunie – atletul a trecut prin Bârlad și Vaslui, făcând un scurt popas în ”capitala” județului. Trebuie spus că Cernat, în vârstă de 50 de ani, este un fost polițist, recent trecut în rezervă, care pe 1 iunie a plecat din Piața Universității din București cu gândul de a face turul țării în alergare sau la pas. Ambițioasa cursă la care s-a înhămat maratonistul fost polițist are și o motivație umanitară: Cernat dorește să ajute familiile polițiștilor răpuși de covid, demers demarat și susținut de către organizația profesională Corpul Național al Polițiștilor (CNP).

”Polițistul din București, pensionat în 2020, a dat startul acestuiproiect în data de 1 iunie 2021, când a plecat din Piața Universității (București) și a parcurs peste 700 de kilometri, în alergare sau la pas, până să poposească în județul Vaslui. Deși pe traseul Târgu Bujor (județul Galați) – municipiul Bârlad ploaia i-a dat bătăi de cap bravului alergător, acesta a reușit să ajungă în orașul din sudul județului, în aproximativ 7 ore. Ieri, 21 iunie 2021, pe o vreme ceva mai însorită, domnul Cernat a alergat spre municipiul Vaslui și a ajuns în Piața Civică, în jurul orei 15.30. Pe toată durata deplasării a fost însoțit de un echipaj al Poliției Rutiere care s-a asigurat că distanța va fi parcursă în siguranță. Pe drum, l-au însoțit și bicicliștii Clubului de Ciclism Vaslui care i-au demonstrat că nimeni nu este singur când trudește pentru bunăstarea semenilor săi”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

În perioada următoare, atletul bucureștean urmează a traversa, în alergare sau la pas, județele Iași, Botoșani și Suceava, cu dorința de a ajuta cât mai multe familii. Cei care doresc să se alăture acestei campanii, pot face donații  în contul RO93 BRDE 410 SV 3647577.

https://youtu.be/N3VSabYdQK0

 

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: