Home » Agricultura » Recensământul Agricol în județul Vaslui a fost realizat într-un procent de 48%

Recensământul Agricol în județul Vaslui a fost realizat într-un procent de 48%

Recensământul General Agricol 2020 se desfășoară în perioada 10 mai-31 iulie 2021 la nivel județean și național în toate UAT-urile din România. Scopul fundamental al acțiunii este asigurarea de date statistice pentru fundamentarea și punerea în aplicare a politicilor naționale și europene în domeniul agricol.

Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, a spus că la acțiune participă 463 de recenzori, 92 de recenzori șefi și un coordonator. Recensământul agricol vizează 88.365 de ferme agricole și gospodării.

„În funcție de rezultatele obținute se vor creiona politicile agricole naționale și la nivel european pe următorii 10 ani. Deocamdată nu au fost probleme deozebite, iar cetățenii au colaborat cu cenzorii. Activitatea decurge normal. Principalele informații sunt cele referitoare la suprafețele utilizate, afectivele de animale etc. Producătorii au obligația de a oferi cenzorilor informații corecte și complete”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Perioada și momentul de referință ale recensământului sunt anul agricol 2019-2020 cuprins între 1 octombrie 2019 și 30 septembrie 2020, pentru variabilele privind terenurile și persoanele care au lucrat în agricultură și anul calendaristic 2020 pentru gestionarea dejecțiilor animaliere. De asemena,  ziua de referință pentru efectivele de animale și adăposturile pentru animale este 31 decembrie 2020, iar pentru măsurile de dezvoltare rurală, ultimii 3 ani.

Colectarea și înregistrarea datelor la recensământ se realizează de către recenzori, care sunt asimilați operatorilor statistici, prin interviu față în față, cu șeful exploatației agricole sau cu altă persoană din cadrul acesteia care poate furniza informațiile solicitate, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: