Home » Local » Prinși cu acte false în Vama Albița!

Prinși cu acte false în Vama Albița!

Deși aproape zilnic polițiștii de frontieră care activează în Vama Albița depistează persoane care încearcă să treacă granița folosindu-se de tot felul de acte false, fenomenul pare să nu se diminueze mai deloc. În continuare, tot felul de persoane își încearcă norocul, în speranța că vor scăpa de vigilența oamenilor legii. La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albița alte trei persoane au fost depistate în timp ce aveau asupra lor acte false.

Unul dintre cazuri îl are în prim plan pe  un bărbat, de 40 de ani, cu cetățenie Republică Moldova, asupra căruia polițiștii de frontieră au descoperit o carte de identitate falsă. Acesta s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autocar.

”În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă în borseta personală a bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare, emisă pe numele unei alte persoane și având aplicată propria
fotografie. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals”, a declarat subcomisar Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui.

Bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 300 de euro și că urma să folosească documentul pentru a călători mai uşor într-o ţară din Spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Un alt caz este cel al unui alt cetățean moldovean, în vârstă de 32 de ani, care la sfârșitul săptămânii trecute s-a prezentat în PTF Albița pentru a intra în țară. Bărbatul era  la volanul unui autovehicul înmatriculat în Republica Moldova, cu care intenționa să ajungă în Franța.

”La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unui document autentic. Colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că persoana în cauză deține permis de conducere cu aceeași serie, eliberat de autoritățile din Republica Moldova, dar că acesta figurează în bazele de date ca fiind reținut, întrucât persoana în cauză este cercetată pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat subcomisar Irina Mirică.

Bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 300 de euro. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals în înscrisuri oficiale, la finalizare
urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

În cel de al treilea caz, un cetățean român în vârstă de 24 de ani, care conducea un autoturism marca Audi
A6, înmatriculat în Bulgaria, s-a prezentat în PTF Albița pentru a ieși din țară.

”Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea dovezilor efectuării inspecţiei tehnice periodice prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări specifice, în urma cărora au constatat faptul că documentele nu îndeplinesc condiţiile de fomă şi fond ale unor documente autentice, fiind false”, a precizat subcomisar Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: