Home » Business » Se anunță vremuri grele pentru firmele de construcții. Impozitele în domeniu ar putea să crească

Se anunță vremuri grele pentru firmele de construcții. Impozitele în domeniu ar putea să crească

Patronatul din județul Vaslui anunță că firmele care activează în zona construcțiilor vor avea mult de suferit, dacă vor fi introduse noi măsuri fiscale în acest domeniu. Este vorba despre o modificare a bazei de impozitare a construcțiilor, ceea ce va duce la creșterea impozitelor în sectorul construcțiilor.

„Un astfel de impozit ar duce la destrămarea completă a ceea ce a mai rămas din societățile comerciale cu profil în construcții, de care este atâta nevoie. Discutăm în aceste zile despre PNRR, când noi distrugem sfera construcțiilor. Unde este strategia de dezvoltare economică pe care o cerem de atâta timp?!”, a spus Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vaslui.

Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Vaslui, autorizaţiile de construire pentru clădiri rezidenţiale au fost în număr de 42 în luna martie 2021, arătând o creștere (cu 44,8%) faţă de luna martie 2020 (29 autorizaţii).

De asemenea, indicatorul locuinţe terminate a înregistrat o creștere cu 31,5% pe total (171 în trimestrul IV 2020 faţă de 130 în trimestrul IV 2019). Pe medii, situaţia se prezintă astfel: 103 locuinţe în trimestrul IV 2020, în urban şi 58 în perioada similară din anul 2019, respectiv 68 locuinţe în trimestrul IV 2020, în rural şi 72 de locuinţe în perioada similară din anul 2019.

 (Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: