Home » Agricultura » Zeci de vasluieni și-au luat diplome de calificare pentru a câștiga proiecte europene

Zeci de vasluieni și-au luat diplome de calificare pentru a câștiga proiecte europene

Cursurile de pregătire profesională organizate de Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui continuă să aibă succes în rândul fermierilor vasluieni. În cursul acestui an, au fost organizate șapte cursuri la care au participat 95 de cursanți, dintre care un număr de 76 de fermieri au absolvit.

Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui, a spus că au fost organizate cursuri pentru specializarea în meserii precum tractorist, aplicultor, creșterea animalelor, cultura plantelor etc.

„Unii fermierii vin la aceste cursuri pentru a-și îmbunătăți cunoștințele. Alții, urmează aceste cursuri pentru a se pregăti, pentru perspectiva implementării unui proiect cu fonduri europene. Cursurile de pregătire au nivelul de calificare I și se desfășoară pe o perioadă de 360 ore. Participanții dobândesc de la specialiști cu experiență în domeniul agricol cunoștințe necesare calificării pentru care au optat”, a spus Gigel Crudu.

Prețul unui curs de formare profesională este de 400 lei, iar al unui curs de instruire profesională este de 150 lei. Cursurile de instruire profesională sunt efectuate în vederea îmbunătățirii implementării proiectelor, derulate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Este vorba despre  submăsura privind instalarea tinerilor fermieri și submăsura dedicată dezvoltării fermelor mici.

DAJ Vaslui este autorizată de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui să organizeze cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: apicultor, legumicultor, tractorist agricol, lucrător în cultura plantelor, lucrător în creșterea animalelor, pomicultor.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: