Home » Administratie » Primăria Vaslui va organiza în perioada 13-15 august 2021 prima ediție a Târgului de ONG-uri

Primăria Vaslui va organiza în perioada 13-15 august 2021 prima ediție a Târgului de ONG-uri

Consiliul Local Vaslui va aproba în următoarea ședință ordinară un proiect de hotărâre privind organizarea primei ediţii a Târgului de ONG-uri. Evenimentul va avea loc în perioada 13-15 august 2021, odată cu desfășurarea Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui, în Parcul Copou, cu participarea tuturor ONG-urilor din municipiul Vaslui sau care fac dovada derulării de proiecte pe raza orașului şi în interesul cetăţenilor.

O prima ediţie a unui astfel de târg la Vaslui se propune spre organizare, luând în calcul atât beneficiile incontestabile care ar decurge la finalul acestui demers, cât şi prevederile legale care permit, susţin şi obligă la urmarea unei astfel de traiectorii pentru orice comunitate care se respectă. Autorităţile publice au datoria de a aloca resurse nu doar financiare, dar şi logistice, informaţionale şi de altă natură, conform prevederilor legale, pentru dezvoltarea expertizei unei reţele consolidate de ONG-uri, pentru interesul comun al cetăţenilor”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

ONG-urile participante îşi vor prezenta activităţile şi proiectele într-un mod cât mai creativ la standurile amenajate în pavilioane, poziţionate pe aleea principală a Parcului Copou – Zona expoziţională din faţa scenei.

Festivităţile de premiere derulate la finalul târgului vor viza atât ONG-urile care doresc să-şi premieze cei mai prolifici voluntari, de exemplu, cât şi organizatorul, care poate premia ONG-ul cu cel mai important portofoliu de proiecte derulat deja, ONG-ul cu cel mai mare număr de voluntari cooptaţi deja (încurajând astfel exemplele de bună practică şi stimulând mediul concurenţial în rândul ONG-urilor).

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: