Home » Administratie » Copiii din municipiul Vaslui vor avea acces liber în toate bazele sportive din oraș

Copiii din municipiul Vaslui vor avea acces liber în toate bazele sportive din oraș

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba utilizarea bazelor sportive ale unităților de învățământ preuniversitar, pe care la are în administrare. Astfel, se va oferi acces liber în bazele sportive tuturor copiilor în vârstă de pănă la 18 ani, domiciliaţi în municipiu sau care studiază la o unitate de învăţământ de stat de pe raza municipiului Vaslui. Decizia va fi adoptată luând în considerare faptul că administraţia locală nu deţine suficiente terenuri destinate petrecerii timpului liber în scop de recreere şi a practicării sportului.

„Astfel, se poate realiza o economie financiară la bugetul local deoarece este mai rentabil sa utilizăm, să întreţinem şi să dezvoltăm terenurile de sport deja existente. Aceasta nu înseamnă că administraţia locală nu va mai fi preocupată de crearea de noi spaţii şi terenuri pentru sport, prezenta propunere fiind doar o măsură menită a suplini lipsa acută de spaţii şi facilităţi pentru activităţile sportive. în acest fel, copiii şi adulţii din cartiere au posibilitatea de a practica în curtea şcolilor, în timpul vacanţei şi a zilelor libere, următoarele sporturi: baschet, handbal, volei, fotbal, tenis de masă, badminton etc”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

Conform inițiatorilor, proiectul va avea câteva beneficii imediate pentru elevi şi pentru toţi actorii sociali din vecinătatea şcolilor, lată câteva dintre ele: implicarea elevilor în activităţi care se desfăşoară în natură; recuperarea lipsei de mişcare cauzată de şcoala Online; încurajarea adoptării unui stil de viaţă sănătos; copiii vor avea un loc sigur pentru a face sport; reducerea delicvenţei juvenile; crearea unui spirit comunitar; autorităţile locale vor fi percepute ca fiind apropiate de nevoile cetăţenilor.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: