Home » Agricultura » Direcția Agricolă Vaslui va verifica cele 30 de hectare cultivate cu usturoi

Direcția Agricolă Vaslui va verifica cele 30 de hectare cultivate cu usturoi

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Vaslui va demara, în perioada următoare, un control la cultivatorii de usturoi din județ. Specialiștii din cadrul instituției vor verifica starea de vegetație a culturilor și vor evalua producțiile care vor fi obținute în acest an.

În data de 15 mai 2021 inclusiv, s-a încheiat termenul de înscriere în registrul unic, pentru accesarea programului de susținere a producției de usturoi. Astfel, la DAJ Vaslui au fost primite şi înregistrate în registrul unic un număr total de 27 de cereri din partea producătorilor agricoli locali, din care 17 persoane fizice cu atestat de producător, 2 persoane fizice autorizate și 3 întreprinderi individuale, cu o suprafaţă totală de 30 de hectare. Comparativ cu anul trecut, numărul producătorilor agricoli înscriși în acest program a crescut cu 10, respectiv cu un procent de 63%.

„Am primit notificări din partea fermierilor, prin care suntem informați că au înființat culturilor de usturoi. Noi vom verifica în teren culturile respective și vom face evaluările privind producția. Valoarea ajutorului de minimis este de maxim 3.000 de euro/hectar”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Producătorii trebuie să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp – marcată la loc vizibil cu o placă – indicator, să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp, să fie înregistrat în evidențele registrului agricol – deschis la primăriile în a căror rază administrativ – teritorială unde se află suprafețele cultivate cu usturoi la data depunerii cererii, să facă dovada producției realizate prin documente justificative și să aibă registrul de evidenţă al tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, completat la zi cu tratamentele aplicate culturii de usturoi.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: