Home » Local » Marius Arcăleanu îl acuză pe Nelu Tătaru de conducere de tip stalinist. Dacă abuzurile continuă, alegerile ar putea fi boicotate!

Marius Arcăleanu îl acuză pe Nelu Tătaru de conducere de tip stalinist. Dacă abuzurile continuă, alegerile ar putea fi boicotate!

de Dănuț CIOBANU 

Marius Arcăleanu continuă în forță campania electorală pentru câștigarea președinției PNL Vaslui. Acesta a făcut o serie de declarații dure la adresa lui Nelu Tătaru, atacurile concentrându-se pe activitatea acestuia ca ministru al sănătății, precum și pe modul „dictatorial” în care este condusă organizația județeană. Arcăleanu a precizat că în mai multe organizații, cum ar fi Bârlad, Perieni, Ciocani, Murgeni, Todirești, actuala conducere a creat haos, iar dacă abuzurile vor cotinua nu este  exclus ca alegerile județene să fie boicotate. Arcăleanu a prezentat pe scurt o serie de obiective pe care și le asumă în calitate de viitor președinte al PNL Vaslui, principala țintă fiind câștigarea la alegerile din 2024 a unui număr de 40 de primari și președinția CJ Vaslui.

Aflat în plină campanie electorală pentru președinția Organizației Județene a Partidului Național Liberal (PNL) Vaslui, Marius Arcăleanu a organizat o nouă conferință de presă, în care s-a referit la chestiunile la zi din cadrul partidului. Acesta a precizat că va prezenta punctul de vedere al celor nemulțumiți de conducerea „abuzivă și neperformantă” a actualului președinte Nelu Tătaru și pentru a avea o perspectivă corectă asupra situației a șinut să distrugăcâteva mituri.

„Unul dintre mituri este cel al „iubitului” președinte Nelu Tătaru, căruia îi place să pretindă că ultimii săi ani de activitate au fost dominați de două lucruri: grija pentru Vaslui și pentru sănătatea românilor. Realitatea este, însă, următoarea: Nelu Tătaru, este un fost ministru al sănătății ale cărui decizii sunt cercetate acum de DNA, un fost ministru care nu a sprijinit în niciun fel interesele județului Vaslui și un președinte de organizație județeană PNL care a sabotat propriul partid în campania electorală”, a punctat Arcăleanu.

Acesta a adăugat că Nelu Tătaru este adevărata problemă a organizației județene PNL Vaslui. La alegerile locale a sabotat candidatul PNL pentru funcția de președinte al CJ Vaslui și nu a sprijinit niciun candidat PNL să câștige alegerile în plan local. La alegerile locale din anul 2020, în condițiile în care sondajele arătau că PNL Vaslui putea obține între 25 și 40 de primari, Nelu Tătaru, a folosit o expresie de genul: ”Sunt suficienți 25! Dacă vor fi 40, ar fi prea multe guri de hrănit!”. La nivel local nu a avut niciun fel de activitate, iar din funcția de ministru nu a sprijinit în niciun fel interesele județului Vaslui”.

În continuare, Arcăleanu a radiografiat pe scurt activitatea fostului ministru al sănătății, precizând că „Dacă ar fi să analizăm ce a făcut pentru județul Vaslui în domeniul sănătății, pe care l-a coordonat, vom vedea că nu a făcut nimic. A generat doar haos în Bârlad prin desemnarea Spitalului ”Elena Beldiman” drept spital suport Covid, deși primarul PNL Dumitru Boroș i-a cerut în mod repetat să găsească o altă soluție. Nelu Tătaru a fost interesat doar să-și asigure vizibilitate la nivel național prin apariții cât mai dese la diversele televiziuni, în calitate de ministru. De aceea, în prezent, mulți dintre vasluieni îl percep drept un om cunoscut, fără să se întrebe dacă este un om cinstit sau dacă a fost un ministru eficient. În perioada pandemiei, lui Nelu Tătaru îi plăcea foarte mult să se plimbe cu elicopterul. Desigur, aceste deplasări au costat foarte mult, dar putem să ne întrebăm dacă aceste deplasări au fost și eficiente?”.

PNL Vaslui, fără democrație 

Marius Arcăleanu a arătat că în organizația județeană a PNL Vaslui, lipsește în prezent comportamentul democratic, de tipul modelului de la organizația municipală Vaslui, unde alegerile au fost organizate și s-au desfășurat corect, iar reacția de după a fost una normală, de felicitare a învingătorului și de intrare în normalitatea colaborării între foștii candidați.

Mai mult, în prezent, viața de partid în organizația județeană PNL Vaslui nu se desfășoară după reguli democratice sau cu respectarea unor valori de moralitate, așa cum ar fi normal.

„Au fost călcate în picioare orice norme de etică. Soluția aleasă de Nelu Tătaru, de a face alegeri în altă parte decât în comunele în care își desfășoară activitatea organizațiile locale ale PNL, a fost rău intenționată. A urmărit doar manipularea acestora, folosindu-se de tupeul și obrăznicia secretarului Onofrei, care îi este obedient. Nelu Tătaru va intra în istorie cu gafa înființării și desființării precipitate a biroului său de parlamentar din Bârlad”, a spus Arcăleanu.

Liberalul a detaliat în continuarea situația cu care se confrntă unele organizații locale ale partidului.

„Prin ordinele sale dictatoriale, intermediate  și puse în executare de  supusul său  Onofrei, a creat haos cu intenție  vădită în organizațiile PNL din Bârlad, Perieni, Ciocani, Murgeni, Todirești cât și altele care încă nu au avut curajul să ridice capul și să se opună acestor distrugători ai liberalismului. Aici vă dau exemplu de cele mai recente 2 cazuri: la Perieni, candidatul PNL cu un rezultat foarte bun la alegerile locale, a fost pe cale sa fie secerat de Nelu Tătaru și Onofrei doar pentru simplul motiv că este o persoană care crede în valorile liberale și se opune ordinelor dictatoriale. La Bârlad, primarul nostru liberal, dl Boroș, care a obținut un rezultat electoral dublu față de rezultatul lui Nelu Tătaru, a fost sabotat, din simplul motiv că l-a văzut ca pe o amenințare la poziția sa de lider al organizației județene. A călcat în picioare statutul partidului, a semnat în fals, a anulat alegerile din BPL Bârlad împotriva regulamentului, și fără nici o urmă de bun simț politic și judecată obiectivă, a fost în stare să organizeze un puci de toată jena prin alegerea  unui președinte de organizație locală care nu mai este membru PNL de 7 luni de zile”, a spus liberalul.

Arcăleanu a concluzionat pe acest subiect că Nu recunoaștem alegerile care s-au desfășurat nestatutar în unele organizații. Conducerea națională a PNL trebuie să ne sprijine pentru găsirea unor soluții la organizațiile care au fost împiedecate să își desfășoare alegerile. Am făcut,în acest sens, contestații către conducerea națională. Dacă situația nu va fi rezolvată până la ședința Comitetului de Coordonare Județean din 02 iulie 2021, și se va permite continuarea acestor abuzuri, trebuie să luăm în calcul boicotarea acestor alegeri cu sprijinul tuturor membrilor de partid din județ”.

PNL are nevoie de normalitate! 

În acest context, a subliniat Arcăleanu, s-a decis să adopte o poziție fermă și să nu fie de acord cu modalitatea de conducere a lui Nelu Tătaru.

„Conștiința m-a îndemnat să nu fiu de acord cu modalitatea de conducere, de tip stalinist, a lui Nelu Tătaru. Am decis să candidez la funcția de președinte al organizației județene PNL, pentru a avea mijloacele de a schimba definitiv actualele abordări. Cred că membrii PNL vor ca deciziile importante ale liderului județean să fie luate în urma consultărilor cu organizațiile locale și nu pe persoană fizică. Avem nevoie de o stare de normalitate în care membrii PNL, care nu-l susțin pe Nelu Tătaru, să-și poată desfășura activitatea politică fără a fi batjocoriți de publicația căreia Nelu Tătaru i-a alocat în campanie sume importante. Îi solicit lui Nelu Tătaru să prezinte, în mod deschis, sumele pe care le-a plătit în nume personal sau din partea PNL Vaslui către ziarul condus de fostul său consilier personal, Lucian Timofticiuc, în afara campaniilor electorale”, a precizat Arcăleanu.

Victorie peste patru ani! 

La finalul conferinței de presă, Arcăleanu a enumerat câteva obiective pe care și le propune în calitate de de președinte al Organizației Județene a PNL Vaslui.

„Nu îmi doresc să fiu ales doar pentru că sunt principalul opozant al lui Nelu Tătaru, ci pentru că maniera de conducere a PNL Vaslui pe care o propun este una care vizează performanța și creșterea sănătoasă a organizației. Pentru a fi cât se poate de clar, vreau să prezint câteva dintre obiectivele mele pentru mandatul de președinte al Filialei Teritoriale PNL Vaslui. Astfel, vom face ca, din anul 2024, PNL Vaslui să fie ceea ce ar fi trebuit să fie încă din anul 2020: să aibă președintele Consiliului Județean Vaslui și cel puțin 40 de primari”, a explicat Arcăleanu.

Obiectivele urmărite sunt:

  1. Vom crea și consolida un climat intern care să permită funcționarea democratică a organizației județene a PNL Vaslui.
  2. Conducerea județeană a PNL Vaslui va acorda atenția cuvenită organizațiilor locale și în afara campaniilor electorale. Președintele organizației județene va merge la organizațiile locale pentru a le cunoaște în mod direct problemele. Cu acest prilej va avea și discuții de îndrumare și sprijinire a aleșilor locali ai PNL.
  3. Organizația județeană PNL Vaslui va crea un mecanism de informare a primarilor PNL cu noutățile legislative și oportunitățile de accesare a unor fonduri naționale sau europene pentru proiectele de dezvoltare a comunităților locale.
  4. Vom prelua problemele întâmpinate de către toți membrii PNL, prin intermediul președinților de organizații locale și vom identifica soluțiile de rezolvare a acestora, în limitele permise de cadrul legal.
  5. Vom întări organizațiile locale ale PNL prin creșterea numărului de membri șiatragerea unor oameni valoroși, care susțin obiectivele liberale și pot contribui la găsirea de soluții pentru necesitățile comunității.
  6. Fondurile rezultate din plata cotizațiilor de către membrii PNL Vaslui, vor fi utilizate pentru rezolvarea necesităților organizațiilor locale: închirierea de sedii, desfășurarea unor întâlniri de analiză a problemelor comunității și identificarea de soluții la acestea.
  7. Conducerea județeană a PNL Vaslui va organiza întâlniri periodice între aleșii locali, primari și consilieri locali, pentru a se realiza transferul de experiență către cei aflați la primul mandat.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: