Home » Administratie » Comuna Hoceni a donat Detaşamentului de Pompieri din Huși o saltea de salvare de la înălțime

Comuna Hoceni a donat Detaşamentului de Pompieri din Huși o saltea de salvare de la înălțime

Comuna Hoceni a donat o saltea pneumatică Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență – Secția Huși. Cu această ocazie, cetățenii comunei au asistat la un exercițiu demontrativ, iar o parte din aceștia au putut folosi salteaua.

„Am organizat un exercițiu de alarmare, în care să simulăm un incendiu cu saltul persoanelor cu probleme de la etaj. Această inițiativă am avut-o din dorința de a dona Serviciului pentru Situații de Urgență Huși o saltea pneumatică de sărit de la etaj, pe care am adus-o din Germania atunci când am cumpărat mașina de pompieri. Din comuna din Germania, de unde al cumpărat mașina de pompieri, mi-a fost oferită gratuit această saltea. În județ nu sunt astfel de saltele, iar cum în zona rurală nu prea sunt clădiri cu etaj  m-am gândit să donez această saltea serviciului din Huși. Să fie dotați și pregătiți pentru orice situații”, a spus Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni.

La rândul lui, Bogdan Apetrei, șeful ISU Huși, a făcut o serie de precizări cu privire la această donație.

„Ne-am întâlnit aici pentru a lua în primire această saltea de salvare de la înălțime. Avem o colaborare foarte bună cu comuna Hoceni. Salteaua este binevenită, pentru că la Huși nu avem în dotare acest tip de saltea. Sperăm să nu va fi utilizată niciodată”, a spus Bogdan Apetrei.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut