Home » Administratie » Primăria Vaslui pregătește un nou pachet de proiecte de investiții

Primăria Vaslui pregătește un nou pachet de proiecte de investiții

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a prezentat stadiul unor proiecte de dezvoltare de la nivel local. În prezent, sunt în pregătire studiile de fezabilitate pentru străzile Traian și Decebal, iar după ce au avut loc o serie de discuții cu proiectantul, urmează ca în Consiliul Local Vaslui să se aprobe indicatorii financiari ai celor două investiții.

De asemenea, se lucrează la studiul de fezabilitate pentru proiectul care vizează reabilitarea străzilor din Moara Greci, unde au fost finalizate lucrările de extindere a rețelelor de apă și canal, gaz, electricitate și se poate trece la asflatarea insfrastructurii.

„Lucrăm la studiul de fezabilitatea care privește zona Filaturii cu mai multe străzi, precum și modernizarea străzilor din Rediu și Gura Bustei. Avem în licitație proiectul de construcție a 10 parcuri pentru copii și în maxim două săptămâni vom ști cine le execută. Avem licitație și pentru infrastructura din zona Valentin Silvestru, unde este o contestație care ne va întârzia puțin. Pregătim licitația și pentru reparații capitale la Școala nr. 10. Toate aceste investiții sunt o parte din cele mai importante proiecte pe care le finanțăm de la bugetul local”, a spus Vasile Pavăl.

În schimb, firmele de construcții lucrează pe străzile din Brodoc, însă ploile din ultimele zile au provocat unele probleme și se va intra în normal în perioada imediat următoare. De asmenea, se lucrează în zona de Nord și strada Dimitrie Cantemir, precum și la marele proiect al noului bazar și târg auto.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut