Home » Administratie » Ziua Drapelului Național al României, sărbătorită de autoritățile județului Vaslui

Ziua Drapelului Național al României, sărbătorită de autoritățile județului Vaslui

Autoritățile locale și reprezentanții Guvernului în teritoriu au marcat astăzi, 26 iunie 2021, Ziua Drapelului Național al României. Evenimentul a fost organizat de Instituţia Prefectului şi Garnizoana Vaslui, în colaborare cu Primăria Municipiului Vaslui şi Consiliul Judeţean Vaslui.

Ceremonia publică de înălţare a Drapelului României a avut loc în faţa Palatului Administrativ din municipiul Vaslui, începând cu ora 10.00. După intonarea Imnului Național, în fața detașamenului de militari, oficialitățile județului au ținut scurte discursuri. La încheierea ceremoniei, autoritățile au sărutat drapelul, moment urmat de o defilare a gărzii militare.

Anul acesta se împlinesc 173 de ani de la declararea oficială a tricolorului românesc ca drapel naţional, prilej cu care ne exprimăm deplinul respect faţă de culorile-simbol ale poporului român şi întreaga recunoştinţă faţă de toţi cei care, cu eroism, curaj şi iubire de patrie, şi-au sacrificat viaţa luptând sub faldurile drapelelor de luptă ale Armatei Române.

Tricolorul, care exprimă prin sine tot ce înseamnă ţară, neam, trecut şi viitor, a fost purtat spre redute de bravii luptători de la 1877-1878 şi arborat pe metereze, să vestească lumii că Ţara Românilor  există şi este liberă şi stăpână pe destinele ei. De atunci, Drapelul a fost martor la toate momentele importante din istoria noastră – înfăptuirea marii Uniri, din 1918, care a însemnat desăvârşirea unităţii politice a naţiunii române, participarea românilor în Primul şi Al Doilea Război Mondial, Revoluţia din Decembrie 1989.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: