Home » Administratie » Opt firme participă la licitația pentru proiectul de reconversie a unui teren din Parcul Copou

Opt firme participă la licitația pentru proiectul de reconversie a unui teren din Parcul Copou

În următoarele două săptămâni, se va finaliza licitația pentru adjudecarea lucrărilor la proiectul european de reconversie a unui teren degradat din zona Parcului Copou. Primăria Vaslui finanțează printr-un proiect reconversia unui teren degradat din zona Parcului Copou în zonă verde și de agrement. Suma totală alocată lucrărilor este în valoare de 14.271.546 lei.

Prin proiectul propus se va realiza extinderea Parcului Copou pe o suprafață de 1,6 hectare, teren care se învecinează  cu parcul Copou și strada Andrei Mureșanu. Investiția constă în reconversia acestui teren nefolosit, care are gropi adânci de peste doi metri, în urma demolării unor contrucții anterioare.

„La licitația au participat opt firme și după aflarea câștigătorului se va trece la lucru. Avem finanțarea asigurată și sperăm ca graficele de lucru să fie respectate de către constructori”, a spus  Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

O altă investiție care face parte din proiectul privind extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători este în faza de obținere a avizului ISU. Este vorba despre construcția unui depou pentru troleibuze, valoarea investiției ridicându-se la 21.163.086 lei.

În cadrul proiectului pe transport vor fi cumpărate 18 mijloace de transport călători, din care 8 autobuze hibrid diesel/electric cu minim 67 de locuri și 10 troleibuze nearticulate cu minim 90 de locuri. Prin achiziția mijloacelor de transport ecologice se urmărește reducerea emisiilor de carbon din oraș.

În cadrul aceluiași proiect de extindere a rutelor și traseelor vor fi montați 342 de stălpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor, vor fi construite 25 de stații noi aferente zonelor de extindere a rețelelor de troleibuze și vor fi amenajate 69 de stații de călători existente.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: