Home » Administratie » Drum asfaltat pentru locuitorii din Crețești. Primăria vrea să dezvolte și aducțiunea de gaze naturale

Drum asfaltat pentru locuitorii din Crețești. Primăria vrea să dezvolte și aducțiunea de gaze naturale

În comuna Crețești a fost dat în folosință un drum local cu o lungime de 4,5 kilometri. Pe o lungime de 3 kilometri drumul are o lățime carosabilă de patru metri, deoarece proprietățile laterale nu au permis o lățime mai mare. Pe o lungime de 1,5 kilometri drumul are o lățime de 5,5 metri. Drumul s-a realizat prin PNDL 2 și are o valoare cu TVA de 5,3 milioane de lei. Constructorul a construit o serie de elemente pentru scurgerea apei (rigole, podețe dalate, tubulare), s-au făcut ziduri de sprijin pentru alunecările de teren, semnalizarea rutieră, marcaje pentru circulație etc.

Drumul respectiv era din pământ și se circula foarte greu. După realizarea investiției, peste 1.000 de locuitori ai comunei din trei sate vor utiliza acest drum nou, care ridică  gradul de confort al comunei.

Atât firmele de construcții, cât și cele de proiectare așteaptă demararea unor noi programe de investiții similare cu PNDL 1 și 2, care au funcționat foarte bine în ceea ce privește finanțarea.

„Eu sunt primar la primul mandat. Vă pot spune că prin acest proiect înviem și noi ca și comună. Vrem ca pe viitor să realizăm și alte proiecte de investiții cum ar fi aducțiunea de gaze naturale unde suntem parteneri cu alte comune, dezvoltarea aducțiunii de apă în mai multe sate, construirea unui partc etc.”, a spus Cerulențiu Lăstun, primarul comunei Crețești.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: