Home » Business » Noutăți de pe șantierul Retail Park Bârlad: Se lucrează la sensul giratoriu și la viitorul hipermarket! (Foto)

Noutăți de pe șantierul Retail Park Bârlad: Se lucrează la sensul giratoriu și la viitorul hipermarket! (Foto)

Construcția celui mai mare centru comercial din Bârlad a intrat într-o nouă fază odată cu demararea lucrărilor de amenajare a sensului giratoriu ce va fi amplasat pe Bulevardul Republicii, în apropierea Stației de Ambulanță din localitate. Totodată, au început lucrările de construcție a hipermarketului Kaufland.
”În ceea ce privește sensul giratoriu, lucrările sunt în faza de reamenajare a spațiilor verzi. Noua girație va fluidiza traficul în zona viitorului retail park. Odată cu finalizarea acestor lucrări, suprafața spațiului verde din zonă va crește cu 5,6%. Chiar dacă lucrările de acum, care presupun și devierea temporară a traficului doar pe unul din cele două sensuri de mers din zonă, sunt de anvergură, am primit asigurări că acestea se vor finaliza suficient de repede pentru a nu incomoda prea mult timp traficul rutier. Până atunci, apelăm și noi la înțelegere din partea conducătorilor auto, pe care îi rugăm să aibă răbdare întrucât disconfortul creat este doar temporar”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Demarată la jumătatea lunii aprilie a.c., cea mai mare investiție privată din Bârlad va da naștere unui așa numit Retail Park – din care vor face parte Dedeman și Carrefour -, cărora li se va adăuga și hipermarketul Kaufland. Acest imens complex comercial va fi amplasat pe o suprafață de aproximativ 9 hectare, pe terenul unor foste hale ale SC Rulmenți SA. Conform proiectului, pe lângă cele trei mari unități comerciale, în cadrul complexului vor mai activa un restaurant, o cafenea, un bar, un pub, spații de fitness și aerobic, locuri de joacă pentru copii, o zonă de recreere și interacțiune socială, spații administrative etc. Se estimează că acest complex comercial va genera aproximativ 900 de locuri de muncă.

About Razvan Calin