Home » Culture » Mioara Velicu va concerta în ultima zi a festivalului „Hora din străbuni”. Vasluienii sunt așteptați să umple din nou Piața Civică

Mioara Velicu va concerta în ultima zi a festivalului „Hora din străbuni”. Vasluienii sunt așteptați să umple din nou Piața Civică

Ultima zi a Festivalului „Hora din străbuni” se anunță extrem de interesantă pentru iubitorii de folclor. După ce în serile trecute vasluienii au fost în număr mare în Piața Civică și au asistat la reprezentanțiile unor ansambluri de renume din țară și străinătate, astăzi spectacolul va fi deschis de Orchestra Profesionistă „Rapsodia Vasluiului”, pe scenă urmând să urce apoi alte grupuri folclorice din comunitățile vasluiene: „Codrenii” Târzii; „Pădurețul” Oșești și „Obârșii Negreștene” din Negrești.

Începând cu ora 20.00, pe scena din Piața Civică își va prezenta momentul artistic Grupul „Hora Vasluiului”, urmat de Ansamblul „Gergyovden” din Bulgaria și Ansamblul Național Academic „Joc” din Republica Moldova. Punctul culminant al Festivalului „Hora din străbuni” este reprezentat de recitalul câtăreței de muzică populară Miora Velicu, înte orele 22.30 – 23.00.

În paralel cu spectacolul din centrul municipiului, vor continua atelierele de dans din Gara CFR Vaslui. Astfel, Grupul „Myzeqeja” din Albania va dansa în jurul orei 21.17 pentru călătorii trenului București Nord-Iași.

De asemenea, artiștii Ansablului „Logojana” din Lugoj și Grupul „Bychlewianka” din Polonia vor prezenta momente artistice în Piața Independenței și în Parcul Copou.

„Cu Hora din străbuni reedităm activitățile culturale în municipiul nostru. Încercăm astfel să redevenim ceea ce am fost, adică oameni care se preocupă de această latură spirituală a vasluienilor și un numai. Spectacolele nu se adresează doar vasluienilor, ci și altor cetățeni care sunt în tranzit prin municipiul nostru, fie vin efectiv la spectacole”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

În Piața Civică Vaslui a fost montată scena și sunt amplasate în jur de 1.200 de scaune. Festivalul Internațional de Folclor „Hora din străbuni” are loc în perioada 30 iulie – 1 august 2021, în Centrul Civic al municipiului Vaslui. La festival participă ansabluri folclorice din străinătate (Serbia, Ucraina, Bulgaria, Polonia și Republica Moldova), din alte regiuni ale țării (Bistrița Năsăud sau Tulcea) și din județul Vaslui: „Trandafir de la Moldova” de la Huși, Orchestra ”Rapsodia Vasluiului”, grupuri folclorice  din Negrești, Drânceni, Târzii, Perieni, Munteni de Sus, Munteni de Jos.

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut