Home » Local » Locuitorii din Bogdana au rămas fără apă la robinete. Oamenii cară apa cu bidoanele

Locuitorii din Bogdana au rămas fără apă la robinete. Oamenii cară apa cu bidoanele

Temperaturile mari din ultimele zile pun presiune pe sistemul de alimentare cu apă potabilă din unele comunități vasluiene. Locuitorii din două zone din comuna Bogdana au rămas în aceste zile fără apă la robinete, iar oamenii sunt nevoiți să care apă cu bidoanele de la cișmeaua din centrul satului.

„Rețeaua de distribuție a apei este funcțională, dar nu mai face față consumului mare din această perioadă. Mai ales din cauza faptului că unii cetățeni nu înțeleg și irigă grădinile cu apa din sistem. De aceea, cei care sunt în partea de sus a satului nu au apă, iar cei cu casele în partea de jos a satului au apă. Situația este mai gravă în unele zone ale satului unde apa ajunge mai greu, iar fântânile au secat”, a spus Vasilică Barbu, primarul comunei Bogdana.

Pentru a avea apă în gospodării, oamenii se alimentează cu bidoanele de la o cișmea din centrul satului, care are un debit destul de bun. Însă, și la această sursă apar în timpul zilei unele opriri din cauza consumului mare de apă, inslusiv la udarea grădinilor.

„Sunt unele perioade ale zilei unde apa curge bine la ciușmea și oamenii cară apă de acolo cu bidonul. Disperarea cea mai mare este că oamenii s-au învățat să aibă apă la robinet. Noi avem în pregătire un proiect prin care ne propunem să mai forăm trei puțuri, astfel încât sistemul de alimentare cu apă să aibă o capacitate mai mare. Pentru moment, acest proiect este în faza de pregătire, nu este nimic finalizat”, a mai spus primarul comunei Bogdana.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: