Home » Administratie » Municipiul Vaslui va avea în luna octombrie o strategie de dezvoltare până în anul 2030

Municipiul Vaslui va avea în luna octombrie o strategie de dezvoltare până în anul 2030

Strategia de dezvoltare a municipiului Vaslui va fi finalizată până în luna octombrie a acestui an. Documentul va trasa direcțiile de dezvoltare ale municipiului reședință de județ până în anul 2030 și va cuprinde toate proiectele pe care municipalitatea intenționează să le realizeze în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Primăria Vaslui previzionează că va beneficia prin intermediul acestui plan de aproximativ 60 de milioane de euro. Direcțiile de investiții privesc eficiența energetică, digitalizarea, transportul sau schimbările climatice.

 „Pe eficiență energetică ne gândim la școli, la reducerea pierderilor de căldură, la placarea clădirilor etc. Capitolul digitalizare este foarte important și noi l-am început deja printr-un proiect. Sunt foarte mulți bani pe care autoritățile locale să îi acceseze, să terminăm odată cu birocrația aceasta de hârtii că ne-am săturat. Mii și mii de hârtii. Am discutat cu colegii despre capitolul schimbărilor climatice, se va merge mai mult pe mijloacele electrice etc. Noi facem acum planificarea strategică. Am avut o primă discuție, urmează a doua dezbatere. Am stabilit că cel târziu în luna octombrie să fie dezbaterea finalizată, care ne va da lista de proiecte pe toate capitolele posibil de realizat în municipiu, în această perioadă”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

În cursul lunii mai 2021, la sala de ședințe a Consiliului Local Vaslui, a avut loc ultima ședință de lucru a reprezentanților Primăriei Vaslui cu factori de decizie de la nivel local în vederea elaborării „Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Vaslui 2021-2027” și a „Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2021-2027”.

Cele două obiective fac parte din proiectul „Planificare strategică municipiul Vaslui”, finanțat prin POCA 2014 – 2020. Proiectul are o valoare de 927.431 lei și a debutat la jumătatea anului 2020, urmând să se finalizeze la sfârșitul acestui an.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut