Home » Administratie » Infrastructura din sate, distrusă de viituri. Primarii încearcă să repare drumurile pe datorie

Infrastructura din sate, distrusă de viituri. Primarii încearcă să repare drumurile pe datorie

Infrastructura rutieră din comunitățile rurale din județul Vaslui a fost afectată serios de fenomenele naturale extreme din această vară. În comuna Ivănești, din cauza prolilor torențiale și a viiturilor, nu mai puțin de 30 de kilometri de drumuri comunale au fost distruse.

Avem în total 120 kilometri de drumuri comunale și sătești, din care 30 au fost afectate de calamități. Nu am primit bani pentru repararea drumurilor. Suntem trimiși la CNI unde sunt mii de proiecte, ce să facem acolo?! Distrugerile sunt foarte mari pe drumurile comunale. Am chemat comisia și am făcut dosarul cu pagubele înregistrate. Am achiziționat piatră pe datorie pentru a reface drumurile, iar firma vine și ne cere banii”, a spus Vasile Novac, primarul comunei Ivănești.

Județul Vaslui nu a primit niciun leu pentru repararea infrastructurii distruse de fenomenele naturale din această vară. Guvernul a aprobat în data de 21 iulie 2021 o hotărâre privind distribuirea de bani pentru reabilitarea bunurilor deteriorate de calamități, însă Vasluiul nu a fost inclus în această alocare. Conducerea CJ-ului acuză Guvernul Cîțu că a creat un mecanism de acordarea a banilor, prin care unii primari nu au nicio șansă si fie sprijiniți.

 „În vara aceasta au fost câteva fenome naturale extrem de periculoase care au produs pagube. Administrațiile publice locale au întocmit documentațiile necesare pentru a fi sprijinite. Guvernul a inventat niște mecanisme noi, diferite de cele vechi. Guvernul Cîțu a inventat un mecanism de răspuns la solicitățile administrației locale, care face ca acest ajutos să nu mai vină niciodată”, a precizat Dumitru Buzatu.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut