Home » Administratie » Municipiul Vaslui va avea Planul Urbanistic General până în luna decembrie. Documentul este lucrat la București

Municipiul Vaslui va avea Planul Urbanistic General până în luna decembrie. Documentul este lucrat la București

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus în cadrul ultimei conferințe de presă că până în luna decembrie 2021, Planul Urbanistic General (PUG) va fi finalizat.

Planul va trasa direcțiile de dezvoltare ale municipiului reședință de județ pentru următorii 14 ani și este realizat de către Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București. Practic, PUG-ul va fi lucrarea de bază, iar orice investiție care urmează să fie realizată trebuie prevăzută în acest document.

Pentru mulți locuitori ai municipiului Vaslui, întocmirea acestui document este extrem de importantă. Sunt unele persoane care au terenuri în zona extravilană și doresc introducerea parcelelor în intravilan pentru a putea construi. Însă, pentru a trece un teren în zona intravilană trebui îndeplinite mai multe criterii: apropierea de utilități, grad de ocupare etc. Tocmai de aceea, specialiștii în domeniu vor decide încadrarea loturilor de teren, după care PUG-ul va fi aprobat de Consiliul Local Vaslui. Ulterior, PUG-ul municipiului Vaslui va fi aprobat de către Guvernul României.

„Oamenii trebuie să respecte legislația. Unii iau autorizația de construire și apoi fac ce vor. S-au înregistrat 580 de autorizații de construire, în Moara Greci, Delea, Gura Bustei, ceea ce este un lucru bun, dar trebuie să respectăm legea. Până la sfârșitul acestui an vom avea o variantă a acestui document. Planul Urbanistic General se află în lucru la Institutul Ion Mincu. Colegii mei furnizează toate datele pentru realizarea planului”, a spus Vasile Pavăl.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut