Home » Administratie » În comuna Hoceni se trăiește ca la oraș. Primăria vrea să îi atragă acasă pe cei plecați în străinătate

În comuna Hoceni se trăiește ca la oraș. Primăria vrea să îi atragă acasă pe cei plecați în străinătate

Primăria Hoceni a avut un program multianual de investiții, pentru a convinge persoanele care lucrează în străinătate să se reîntorcă în comunitate. După ce a fost modernizată infrastructura de bază (drumuri, apă și canalizare), în prezent se derulează un proiect privind iluminatul public.

„Lucrăm în continuare la dezvoltare comunei. Avem în comuna Hoceni grădinițe moderne, parcuri etc. Avem în continuare proiecte importante. Vrem să aducem gaze naturale în comună, facem eforturi să dezvoltăm comuna și să facem condiții asemănătoare ca cele de la oraș”, a spus Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni.

Proiectul de gaze naturale promovat de comunele Hoceni, Crețești, Dimitrie Cantemir și Pădureni a intrat în linie dreaptă, în ceea ce privește întocmirea documentației. În prezent se lucrează la studiul de fezabilitate și se fac demersurile necesare pentru obținere avizelor necesare de mediu, telefonie etc.

„Lucrăm în continuare la acest proiect. Deocamdată nu am identificat o sursă de finanțare. Noi facem documentația proiectului și îl vom depune pe una din liniile de finanțare cu bani de la bugetul național sau prin fonduri europene. Sunt mai multe avantaje atunci când utilizăm gaze naturale. În primul rând nu mai tăiem pădurile, este mai civilizat și mai avantajos din punctul de vedere al prețului”, a precizat Vasile Țabără.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: