Home » Administratie » Activitățile culturale au adus sute de mii de euro în comuna Pădureni

Activitățile culturale au adus sute de mii de euro în comuna Pădureni

Primăria Pădureni implementează un amplu proiect de modernizare a Centrului Cultural din localitate. Valoarea investiției se ridică la suma de 500.000 de euro și este finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Temistocle Diaconu, primarul comunei Pădureni, a precizat că proiectul va fi finalizat în cursul anului 2021.

„Avem în comuna un calendar anual cu minim zece activități culturale. Acest lucru ne-a premis să realizăm criteriile de selecție și să obținem un punctaj maxim. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Iași ne-a acordat 500.000 de euro și un proiectant tot din Iași ne-a făcut un proiect care ne-a permis să modernizăm și să consolidăm Centrul Cultural Pădureni. Vorbim despre amenajări interioare, refacerea acoperișului, o amplificare nouă, sală cu scaune, sala de repetiții pusă la punct, un video proiector puternic. Ne încântă aceste investiții foarte mult și fără îndoială acestea vor contribui la dezvoltarea activităților culturale din comuna Pădureni”, a spus Temistocle Diaconu.

Lucrările din cadrul proiectului mai constau în extinderea clădirii în lateral, unde este construită o terasă pentru pauzele de la spectacole, precum și introducerea unui sistem de încălzire cu centrală și sistem de canalizare.

De-a lungul timpului, la formațiile artistice din Pădureni au fost instruiți circa 130 de instrumentiși și peste 180 de dansatori, o parte din acești artiști activând în prezent la formații de la nivel național.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: