Home » Local » Bârladul sub ape! (Foto+Video)

Bârladul sub ape! (Foto+Video)

Potopul care s-a abătut miercuri seara asupra Bârladului a transformat orașul, preț de câteva ore, într-o imensă baltă. Nimeni nu s-a așteptat ca într-un timp atât de scurt să se înregistreze căderi de apă în cantități atât de mari. Potrivit informațiilor furnizate de Instituția Prefectului Vaslui, la Bârlad s-au înregistrat căderi de apă de 85,9l/mp, asta în decurs de doar 40 de minute. Calculul făcut de specialiști pentru 24 de ore a fost la fel de elocvent pentru cantitatea imensă de apă ce a căzut din ceruri: peste104l/mp.

Puhoaiele au năvălit pe străzi cu furie, iar cel puțin în partea de jos a orașului mare parte dintre artere au fost inundate. În multe zone din urbe, nivelul apelor a fost atât de mare încât traficul rutier a fost blocat. De altfel, firmele de taximetrie din localitate au sistat activitatea până ce apele nu s-au retras cât de cât, tocmai pentru că pe străzi nu se mai putea circula. Încă o dată, sistemul de canalizare pluvială nu a făcut deloc față potopului, apele acoperind multe dintre străzile din oraș, în special cele din partea de jos a urbei. Mai multe gospodării au fost afectate, subsulori de blocuri inundate, precum și spații comerciale în care, la fel, a pătruns apa.

Pompierii militari bârlădeni au intervenit cu toate echipajele aflate în dotare, însă a fost nevoie și de ajutorul colegilor de la unitățile din Vaslui și Huși.

”În urma celor trei coduri roșii de fenomene meteorologice periculoase, municipiul Bârlad a fost afectat de inundații. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a acționat cu zece autospeciale, zece motopompe transportabile și remorcabile, două motopompe de mare capacitate, trei ofițeri și peste 40 subofițeri, pentru evacuarea apei și înlăturarea efectelor inundaţiilor care au afectat peste 120 gospodării, subsoluri și curți din zonele joase ale municipiului Bârlad. Pompierii militari intervin și acum pentru evacuarea apei din zona fostei fabrici de ulei”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

 

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: