Home » Local » Corneliu Bichineț s-a reîntors în politică: PMP va avea succes la alegeri doar într-o alianță cu alte partide!

Corneliu Bichineț s-a reîntors în politică: PMP va avea succes la alegeri doar într-o alianță cu alte partide!

de Dănuț CIOBANU 

Maricel Gangu, actualul președinte interimar al filialei județene a Partidului Mișcarea Populară (PMP) Vaslui, a spus că mandatul său are două direcții de acțiune: reorganizarea filialei județene a PMP și pregătirea alegerilor interne care vor avea loc în cursul lunii noiembrie 2021. În cadrul acestui amplu „proces de transformare la nivel local și național”, Corneliu Bichineț ocupă funcția de prim-vicepreședinte interimar al PMP Vaslui. „Prin prezența lui Corneliu Bichineț în rândurile noastre, cred că vom crea un nou suflu la nivel județean”, a punctat Gangu.

În cadrul unei conferințe de presă organizată ieri, Corneliu Bichineț și-a anunțat întoarcerea în politica activă. Acesta a precizat că a discutat cu liderii de la nivel național, Eugen Tomac și Cristian Diaconescu, și l-a susținut ca președinte interimar la Maricel Gangu, care este un politician „aplicat și știe să lucreze cu oamenii”.

În continuare, Bichineț a făcut o radiografie a scenei politice la nivel local și național, precizând că după alegerile parlamentare din anul trecut s-au structurat două mari tabere PNL și PSD. Acestea două partide au un procent de circa 30% și vor dori să își majoreze scorul electoral prin alianțe cu alte forțe politice. Mai sunt active pe scena politică alte două partide mijlocii, USR și AUR, secondate de trei partide mici: ALDE, PMP și Pro România.

În ceea ce privește planul local, Bichineț a spus că sunt câțiva politicieni vasluieni care au făcut o figură frumoasă. În primul rând, este vorba despre Nelu Tătaru, care a condus Ministerul Sănătății într-o perioadă foarte grea a pandemiei de coronavirus, Daniel Olteanu, care a ajuns președintele ALDE la nivel național și Adrian Solomon, care ar fi fost numit ministrul muncii, dacă PSD ar fi fost la guvernare.

La grupul oamenilor politici se succes se adaugă și mai tinerii politicieni Tudor Polak și Eduard Popica cărora, a spus Bhichineț, le dorește să nu ajungă în „grupul parlamentarilor surdomuți”.

„PMP nu a avut rezultate bune la alegerile locale și parlamentare. Nu am avut un scor bun. În discuțiile avute la nivel central, am precizat că la alegerile din toamnă îl voi susține pe Maricel Gangu pentru funcția de președinte al PMP Vaslui, iar eu voi candida pentru o funcție de vicepreședinte. Dacă PMP nu va ști sî intre într-o construcție politică viabilă, nici la alegerile viitoare nu va intra în Parlament. Voi fi o voce puternică care va susține aducerea PMP lângă alte partide, altfel riscăm să ne topim de tot în câțiva ani”, a spus Corneliu Bichineț.

About Ciobanu Danut