Home » Local » Şomerii înregistraţi în evidenţele AJOFM Vaslui pot beneficia de prime de activare

Şomerii înregistraţi în evidenţele AJOFM Vaslui pot beneficia de prime de activare

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui reaminteşte că şomerii înregistraţi în evidenţele sale pot beneficia de o  prima de activare. Prima de activare este un sprijin financiar neimpozabil în valoare de 1.000 lei.

Puteţi beneficia de prima de activare dacă sunteţi şomer şi îndepliniţi cumulativ următoarele condiţii: sunteţi înregistrat de cel puţin 30 de zile la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană în raza căreia aveţi domiciliul/reşedinţa; nu beneficiaţi de indemnizaţie de şomaj; vă angajaţi cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni ulterior datei înregistrării la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană; nu aţi mai avut raporturi de muncă sau de serviciu în ultimele 12 luni, cu angajatorul la care vă încadraţi în muncă.

„Se poate beneficia de prima de activare şi se poate avea dreptul la menţinerea acesteia şi în situaţia în care, în perioada de 3 luni de la angajare, vă încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator şi vă încadraţi, în termen de 30 de zile, la un alt angajator, în aceleaşi condiţii. Prima de activare nu se cumulează cu prima de inserţie şi cu prima de instalare”, a spus Laura Toporăscu, purtător de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Pentru acordarea primei de activare se va depune la AJOFM Vaslui, în termen de maximum 30 de zile de la data angajării, următoarele documente: cerere; actul în baza căruia aţi fost încadrat în muncă sau dovada încadrării în muncă printr-un act eliberat de angajator, care să ateste încadrarea în muncă; angajament; declaraţie pe propria răspundere a angajatorului din care să rezulte că în ultimele 12 luni acesta nu ai mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoana respectivă.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: