Home » Local » 5 tipuri de vehicule electrice de transport personal

5 tipuri de vehicule electrice de transport personal

Varietatea transportoarelor electrice personale s-a extins considerabil datorită îmbunătățirilor tehnologiei bateriilor. Acum câțiva ani, puteam alege între o bicicletă electrică și un Segway destul de scump. În anul 2021, există diferite tipuri de mijloace de transport personale, bazate pe baterie, din care să alegeți. Cu diferitele opțiuni disponibile, este posibil să vă fie greu să decideți care este cea mai bună pentru dvs.

Pentru a lua o decizie bine informată, trebuie mai întâi să știți ce tipuri de vehicule cu asistență electrică există. Apoi vine întrebarea: în ce moduri se deosebesc? Care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip?

Pentru a vă ajuta să alegeți, iată o prezentare generală a câtorva din opțiunile dvs., inclusiv factori decisivi precum autonomia, siguranța, curba de învățare și alte lucruri de luat în considerare.

1. Bicicleta electrică

Bicicleta asistată electric i-a motivat mulți vârstnici să se urce din nou pe vehiculul pe două roți. Vântul, înclinațiile și inconvenientele fizice care apar odată cu vârsta înaintată nu mai sunt un obstacol. Raza de acțiune mărită le permite navetiștilor să își lase mașina acasă și să nu ajungă transpirați și gâfâind la locul de muncă.

Bicicletele electrice sunt disponibile în toate variantele bicicletelor normale. De la ATB și biciclete montane la biciclete de curse, triciclete, biciclete de cargo și bicicletele de zăpadă și plajă. Unele modele oferă atât senzori de asistență la pedală, cât și accelerație. Există și kituri de conversie pentru biciclete electrice.

2. Trotineta electrică

Trotinetele sau scuterele electrice vă oferă un mod alternativ convenabil și ieftin de a vă deplasa.

Roțile mici le fac utile în principal pe suprafețe plane precum asfaltul, parcurile de skate și trotuarele obișnuite. Acest lucru se datorează faptului că roțile mici se pot bloca în crăpăturile drumului, ceea ce poate duce la accidente. Sunt disponibile și versiuni off-road, cu roți mai mari.

Aceste scutere au ghidon și frâne de mână, ceea ce vă ajută să vă mențineți echilibrul. Ghidonele vă oferă, de asemenea, protecție, deoarece vor amortiza o potențială coliziune frontală. Trotineta electrica pliabila este un vehicul excelent pentru navetiști, deoarece permit depozitarea lor ușoară în transportul public sau la locul de muncă. Unele modele sunt prevăzute cu un scaun (detașabil) sau permit instalarea unui scaun de schimb.

3. Hoverboard

La fel ca un monociclu electric, placa cu două roți auto-echilibrată, denumită și hoverboard, are mecanisme giroscopice senzoriale încorporate. Deoarece majoritatea hoverboard-urilor au o viteză și autonomie limitate și învățarea de a îl călări este foarte ușoară, hoverboardurile sunt foarte populare pentru utilizare în interior și ca jucării pentru copii.

În general, dimensiunea roții de 16 cm este recomandată copiilor, cea de 20 cm adolescenților și cea de 25 cm adulților.

4. Skateboard electric

În comparație cu un hoverboard, va trebui să fiți un pic mai îndrăzneț pentru a opta pentru un skateboard electric, mai ales atunci când nu aveți experiență de skater. Pe de altă parte, majoritatea acestor dispozitive sunt plăci lungi care, ținând cont și de faptul că sunt auto-alimentate, le face mult mai ușor să fie conduse pe stradă decât un skateboard normal.

Majoritatea plăcilor au o baterie / motor extern montat sub placă. Acest lucru le face ideale pentru o plimbare discretă cu baterie. Sunt disponibile și kituri de conversie pentru skateboard-uri electrice, care vă permit să vă convertiți placa actuală, astfel încât să puteți naviga fără efort pe trotuar.

5. Monociclu electric

Monociclurile electrice auto-echilibrate, numite și roți electrice sau pur și simplu eWheels, sunt cele mai portabile vehicule de transport personal electric. Roțile lor mari le permit depășirea bordurilor și a gropilor, precum și condusul pe peluze, pământ și chiar drumuri de pietriș.

Sunt disponibile în multiple dimensiuni de roți, de obicei de la 30 cm până la 40 cm, dar există și roți mai mari. Modelele de ultimă generație sunt, în general, mai sigure decât dispozitivele ieftine fără nume, deoarece au mai multă putere de frânare și motoare mai puternice, care pot fi cruciale pe drumuri proaste. Datorită dimensiunii, greutății și amprentei limitate, acestea sunt vehicule excelente pentru diverse scopuri.