Home » Administratie » CJ Vaslui investește în modernizarea căilor rutiere către toate mănăstirile din județ

CJ Vaslui investește în modernizarea căilor rutiere către toate mănăstirile din județ

Programul Consiliului Județean (CJ) Vaslui de asfaltare a căilor de acces spre mănăstiri este tot mai aproape de îndeplinire. Cum majoritatea acestor căi rutiere sunt drumuri județene, s-au realizat o serie de investiții pentru modernizarea acestora. Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a spus că aceste drumuri au importanță deosebită din punct de vedere spiritual, religios și turistic.

„Unele mănăstiri sunt monumente atestate cu vechime, cu valoare arhitecturală certă stabilită. Sunt poate primul care m-am gândit la lucrurile acestea, dar problema ne-a frământat pe toți. Acum, după ce anumite lucruri au putut fi realizate datorită cheltuielilor de la an la an, a venit și momentul să realizăm aceste căi rutiere de acces către mănăstirile noastre. Acestea sunt frumoase, așezate în locuri pitorești și oricine poate să vină aici”, a spus Dumitru Buzatu.

La nivelul local, a fost parafat un protocol de colaborare dintre județul Vaslui și ”Asociația Călător prin România”. Potrivit  documentului, părțile își exprimă acordul privind cooperarea în vederea elaborării și aplicării politicilor de promovare a punctelor turistice din județul Vaslui. Obiectul protocolului îl reprezintă colaborarea interinstituțională în vederea: realizării și montării plăcuțelor turistice digitale care conțin cod Q.R., care vor fi amplasate pe obiectivele turistice și monumentele de patrimoniu din județul Vaslui (costul de realizare și montare a acestora revine promotorului); completării cu informații din județul Vaslui și utilizării cu titlu gratuit a platformei digitale realizate prin grija promotorului (https://travellerinromania.com/), unde turiștii pot intra în contact cu istoria și legendele obiectivelor turistice, pot cunoaște portul popular și gastronomia tradițională din județ etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: