Home » Administratie » Proiect de impact al tinerilor vasluieni: Vaslui – Capitala Tineretului din România

Proiect de impact al tinerilor vasluieni: Vaslui – Capitala Tineretului din România

Vineri, 6 august 2021, Primăria Vaslui a semnat Declarația de intenție, care a fost transmisă către Capitala Tineretului din România 2023 ca parte componentă a proiectului ImproVS. Conform documentului, municipalitatea îi încurajează pe tinerii vasluieni să se implice activ în viața comunității, astfel încât să îi influențeze parcursul spre o comunitate modernă și prosperă, care să îmbrățișeze valorile tinerilor precum implicare, responsabilitate, civism, activism, solidaritate, creativitate și respect.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că inițiativa unui grup de lucru format din membri ai mai multor asociații și organizații de tineret din municipiul Vaslui s-a concretizat în transmiterea unui proiect care se dorește câștigător, astfel încât în anul 2023 Vasluiul să devină Capitala Tineretului din România. Edilul a mai precizat că viziunile acestor tineri trebuie să prindă viață „pentru construirea unui oraș profund diferit față de imaginea negativă promovată în țară, care fără niciun dubiu, a afectat stima de sine a tinerilor vasluieni și le-a creat bariere în încercarea lor de a se remarca și altfel”.

Îi felicit pe tinerii care s-au mobilizat exemplar și și-au unit forțele în conturarea acestui proiect. Le doresc mult succes și, chiar dacă nu vor reuși să obțină titlul dorit, cel de Capitala Tineretului din România, pentru Vaslui le vom sta alături în orice demers al cărui scop este înlăturarea stereotipurilor la adresa lor și dezvoltarea orașului în armonie cu viziunea pe care ei o propun”, a mai spus Vasile Pavăl.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: