Home » Local » Pompierii de Republica Moldova, interesați de bunele practici în situații de urgență ale specialiștilor din județul Vaslui

Pompierii de Republica Moldova, interesați de bunele practici în situații de urgență ale specialiștilor din județul Vaslui

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui a găzduit la finalul lunii trecute, vizita de studiu a zece angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU) și Direcția Situații Excepționale (DSE) din Republica Moldova. Oaspeții din Republica Moldova s-au familiarizat cu activitatea pompierilor vasluieni, dar şi cu prevenirea situaţiilor de urgenţă.

Vizita a avut loc în cadrul proiectului „Îmbunătățirea timpului de reacție pentru prevenirea și lichidarea consecințelor inundațiilor în zona transfrontalieră (județul Vaslui, România; Chișinău, raioanele Hîncești, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi, Strășeni, Republica Moldova)”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

În prima zi, cei 10 angajați au efectuat o vizită la Secția de pompieri Huși și Detașamentul de pompieri Vaslui, unde s-au familiarizat cu tehnica din dotare și colaborarea dintre diferitele instituții în vederea gestionării inundațiilor.

În cea de-a doua zi a vizitei, specialiștii din Republica Moldova au putut vizita Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele de pe malul Prutului.

„Ne-am propus să realizăm acest proiect din mai multe considerente. Unul ar fi să dotăm aceste instituții cu echipamente care ar ajuta la prevenirea și lichidarea consecințelor indundațiilor și să informăm cetîțenii referitor la măsurile de prevenire a acestor situații excepționale. În anii 2008 și 2010 în Republica Moldova au fost inundații mari. Prin acest proiect ne dorim să preluăm bunele practici din România, în ceea ce privește prevenirea și lichidarea consecințelor, și de ce nu să venim și noi cu bune practici pentru partenerii noștri”, a spus coordonatorul proiectului.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut