Home » Administratie » CJ Vaslui acționează nemțește. De la înfrățiri cu mese, la parteneriate cu obiective!

CJ Vaslui acționează nemțește. De la înfrățiri cu mese, la parteneriate cu obiective!

de Dănuț CIOBANU 

Consiliul Județean Vaslui dezvoltă o relație extrem pragmatică cu raioanele din Republica Moldova. De la înfrățirile pline de emoții și voie bună, CJ-ul a trecut la stadiul de parteneriat. Proiectul prin care se finanțează construirea unui acoperiș la blocul spitalului din Raionul Anenii Noi este un exemplu în acest sens. „Am depășit acele înfrățiri care se făceu în mod frecvent și care se soldau cu niște mese, după care nu mai urma nimic”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui. 

La data de 18 ianuarie 2018, a fost semnată înțelegerea de cooperare între județul Vaslui și Raionul Anenii Noi din Republica Moldova. Scopul acestei înțelegerii constă în extinderea și îmbunătățirea relațiilor dintre organizațiile, colectivitățile și autoritățile locale din unitățile administrativ-teritoriale semnatare.

Pentru realizarea obiectivelor asumate, județul Vaslui poate participa la realizarea și finanțarea unor obiective de investiții ale Raionului Anenii Noi din Republica Moldova, a unor programe comune culturale, sportive, de tineret și educaționale, stagii de pregătire profesională etc.

„Ideea care stă la baza acestor proiecte pe care le derulăm împreună este aceea de parteneriat, parteneriat legal. Parteneriatul legal a fost posibil datorită existenței actului normativ, care reglementează aceste lucruri și în cazul acesta cu Raionul Anenii Noi. Am început de mai multă vreme prin proiecte succesive să reabilităm spitalul raional. Acest proiect este doar un episod, prin care încercăm să finanțăm din puținele noastre resurse construirea unui acoperiș la blocul în care locuiește personalul spitalului”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

Printr-o adresă a Consiliului Raional Anenii din luna iulie 2021, se solicită CJ Vaslui o susținere financiară în valoare de 62.500 euro, pentru implementarea proiectului “Reconstrucția acoperișului blocului nr. 1 al Centrului de Sănătate secția MF Anenii Noi”, care are o valoare totală de 75.000 euro. Suma de 62.500 euro solicitată de Raionul Anenii Noi va fi suportată din bugetul propriu al județului Vaslui pentru anii 2021-2022.

„Este o inițiativă pe care am luat-o eu, în momentul în care am devenit președinte, de a depăși acele înfrățiri care se făceu în mod frecvent și care se soldau cu niște mese, după care nu mai urma nimic. În cadrul parteneriatului nu este nevoie de nicio masă, ci e nevoie ca partenerii să fie activi și să își realizeze obiectivul pe care și l-au propus împreună”, a mai spus Dumitru Buzatu.

 

About Ciobanu Danut