Home » Culture » Vasluiul se pregătește pentru Festivalul de Muzică Corală Laică și Religioasă „Gheorghe Cucu”

Vasluiul se pregătește pentru Festivalul de Muzică Corală Laică și Religioasă „Gheorghe Cucu”

În data de 22 agust 2021, va avea loc în municipiul Vaslui Festivalul de Muzică Corală Laică și Religioasă „Gheorghe Cucu”. Consiliul Județean (CJ) Vaslui, Primăria Vaslui și comuna Puiești sunt parteneri în orgranizarea evenimentului, care va avea o dimensiune internațională.

„E greu acum cu pandemia de coronavirus să facem o mișcare a grupurilor cum vrem noi. Genul acesta de muzică are viitor, este o muzică elaborată care necesită o anumită atenție. Este nevoie de un asemenea gen, muzica corală este deficitară la nivel național, unde să fie prezente un număr mare de formațiuni corale”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Gheorghe Cucu s-a născut în comuna Puiești, iar aproximativ 100 din piesele sale fac parte din repertoriul grupurilor corale. La festivalul de la Vaslui vor participa mai multe grupuri corale: corul Patriahiei Române, Corul Episcopiei Hușilor, Corul Fantasia, coruri din Ucraina etc.

„Festivalul va avea loc în Piața Civică. Sper să avem un număr mare de spectatori care vor participa la eveniment. Colaborăm cu Primăria Vaslui la acest eveniment. Este bine pentru oraș ca ecoul manifestărilor noastre să meargă înainte. Avem motivația pentru a organiza aceast eveniment și să invităm și comuna Puiești ca organizator, pentru că acolo este locul unde s-a născut Gheorghe Cucu”, a mai spus Dumitru Buzatu.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut