Home » Culture » Unanimitate în Consiliul Local. Maestrul Eugen Doga este Cetățean de Onoare al municipiului Vaslui!

Unanimitate în Consiliul Local. Maestrul Eugen Doga este Cetățean de Onoare al municipiului Vaslui!

de Dănuț CIOBANU 

Astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, Consiliul Local Vaslui a acordat titlul onorific de „Cetățean de Onoare al municipiului Vaslui”, compozitorului  Eugen Doga din Republica Moldova. La eveniment au luat parte parlamentari, conducerea județului, delegații din mai multe comunități de peste Prut, numeroși invitați. Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului onorific de cetățean de onoare a fost adoptat în unanimitate. 

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că Eugen Doga se bucură de respectul și aprecierea tuturor vasluienilor, amintind că de-a lungul istoriei de pe aceste meleaguri s-au ridicat personalități de prim rang la nivel național și internațional.

„Am îndărznit să vin în fața dumneavoatră să prezint un om. Este un om cu adevărat deosebit, pentru că s-a dedicat unei zone de a mulțumi sufletul. Lucrurile materiale se pierd în timp, însă arta, compoziția rămân veșnice. Pentru noi sunteți o mare personalitate, opera dumneavoastră va rămâne peste vreme. Momentul de astăzi să vă rămână în suflet ca o dată când ați pătruns definitiv în inimile vasluienilor”, a spus Vasile Pavăl.

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a adăugat că se cunoaște cu maestrul Eugen Doga, invitând vasluienii la concertul din această seară din Piața Civică, pentru a descoperi unicitatea compozitorului.

„Apreciez pe cei care au susținut derularea acestei manifestări. Vă urez sănătate și la mulți ani!”, a punctat Buzatu.

La finalul ședinței extraordinare, Eugen Doga a mulțumit pentru onoarea cu care a fost întâmpinat la Vaslui, unde se simte cu adevărat ca acasă.

„Eu sunt din Transnistria și am trecut mai întâi Nistrul, apoi Prutul și mai sunt multe râuri pe care le am de trecut și sperăm că le vom trece. Fiecare dintre noi are un traseu al vieții dăruit de Cel de Sus și trebuie să îi trecem cu demnitate. Eu sunt un scriitor muzical. Scriu pentru a aduce bucurie lumii. Eu caut curentul care mângâie, care aduce bucurie, fericire, care ne unește”, a spus compozitorul.

About Ciobanu Danut