Home » Administratie » Raionul Soroca a găzduit conferință de lansare a proiectului „Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun”

Raionul Soroca a găzduit conferință de lansare a proiectului „Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun”

În data de 14 iulie 2021, Consiliul Raional Soroca din Republica Moldova a transmis Consiliului Județean (CJ) Vaslui invitația la conferința de lansare a proiectului „Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca- Vaslui”. Conferința proiectului a fost organizată în data de 22 iulie 2021, proiect în care CJ Vaslui este partener. Din partea conducerii CJ Vaslui la conferința de lansare a proiectului a participat vicepreședintele Ciprian Trifan. Acesta a efectuat o vizită și la un obiectiv de investiții finanțat de către CJ Vaslui, respectiv cele patru căsuțe construite în tabăra de odihnă pentru copii și adolescenți „La Dumbravă”, din Raionul Soroca.

Județul Vaslui deține în domeniul public Ansamblul monumental „Statuia ecvestră a domnitorului Ștefan cel Mare”, amplasat în localitatea Băcăoani. În vederea restaurării, conservării și punerii in valoare a unei părți din ansamblu, Consiliul Raional Soroca din Republica Moldova, în calitate de aplicant și lider de parteneriat, împreună cu Județul Vaslui și Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” (parteneri) au depus pentru finanțare proiectul „Ștefan cel Mare- istorie comună, patrimoniu comun, Soroca- Vaslui”), în cadrul Programului Operațional Comun România- Republica Moldova 2014-2020.

Proiectul, depus în 2018, a fost aprobat şi semnarea contractului de finanțare de către finanțator, a avut loc în data de 31 martie 2021. Implementarea proiectului se va realiza pe o perioadă de 24 luni începând cu data de 1 aprilie 2021. Valoarea totală a întregului proiect propus spre finanțare este de 1.664,118.40 euro.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut