Home » Administratie » Vasile Pavăl cere școlilor de șoferi să nu blocheze circulația din oraș!

Vasile Pavăl cere școlilor de șoferi să nu blocheze circulația din oraș!

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a cerut reprezentanților școlilor de șoferi să respecte orarul de circulație stabilit, pentru a evita supraaglomerarea traficului în oraș. Pentru fluidizarea traficului, în anumite intervale orare s-a restricționat accesul în zona centrală pentru autovehiculele care aparțin școlilor de șoferi, mașilile de salubritate și cele de aprovizionare a magazinelor.

„Școlile de șoferi să respecte traseele, când e perioada de maximă circulație. Să respecte orarul de circulație. Când vor avea examene, îi rog să înțeleagă să respecte regulamentul de circulație”, a spus Vasile Pavăl.

Studiul de trafic arată că aglomerările în trafic la nivelul municipiului Vaslui se produc în intervalele orare 7.00 – 9.00, respectiv 15.00 – 17.00, în zilele lucrătoare.

Străzile cele mai aglomerate sunt Ștefan cel Mare, între sensurile giratorii „ICIL” – „Crucea Gării” – „Vasflor” și retur; Victoriei – Nicolae Iorga – Alecu Donici – Traian – Republicii și retur.

Pentru descongestionarea traficului în zona centrală, s-a restricționat accesul în aceste intervale orare pentru autovehiculele care aparțin școlilor de șoferi, mașini de aprovizionare, respectiv cele de colectare a deșeurilor.

În municipiul Vaslui sunt înregistrate 22.279 mijloace de transport (17.486 – la persoane fizice și 4.793 – la persoane juridice). La acestea se adaugă și cele aflate în tranzit. De asemenea, există un număr de 8 sensuri giratorii și 4 intersecții semaforizate.

Cele mai multe aglomerări în trafic se înregistrează în zona centrală a orașului, Spitalul Județean de Urgență, Zona Gării – Bd. Republicii și str. Gării, de pe strada Podul Înalt și de la intersecția str. Călugăreni cu șoseaua Bacăului.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut