Home » Local » AJOFM Vaslui a plătit peste 400.000 de lei pentru zilele libere luate de părinţi în vederea supravegherii copiilor

AJOFM Vaslui a plătit peste 400.000 de lei pentru zilele libere luate de părinţi în vederea supravegherii copiilor

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui a acordat o serie de facilități în contextul pandemiei de coronavirus. Una dintre acestea se referă la indemnizația pentru zilele libere acordate părinților. Indemnizația pentru fiecare zi liberă a fost stabilită la 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult decât corespondentul pe zi a 75% din câștigul salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

„Această măsură a fost aplicată pentru anul școlar 2020-2021. Suma totală decontată până la data de 31 mai 2021 este de 405.032 lei pentru 176 de cereri depuse cu 357 de CNP-uri”, a spus Laura Toporăscu, purtător de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Decontarea indemnizației pentru zilele libere acordate părinților/ reprezentanților legali ai copiilor cu handicap grav neșcolarizați sau celor care au în supraveghere și întreținere persoana adultă încadrată în grad de handicap grav sau în grad de handicap grav cu asistent personal, în vederea supravegherii copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară, ca urmare a anchetei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului.

Este vorba despre OUG nr. 147 din 27 august 2020 privind acordarea unor zile libere pentru părinţi în vederea supravegherii copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: