Home » Local » Consilierii județeni liberali contestă finanțarea unor proiecte în raioane din Republica Moldova

Consilierii județeni liberali contestă finanțarea unor proiecte în raioane din Republica Moldova

Proiectul prin care Consiliul Județean (CJ) Vaslui finanțează construirea unui acoperiș la blocul spitalului din Raionul Anenii Noi a provocat dispute aprinse între consilierii județeni. Marius Arcăleanu, consilier județean PNL, a spus că în condițiile în care unele primării din județ se confruntă cu probleme financiare, astfel de proiecte nu sunt oportune.

„Mi se pare cel puțin ciudat că nu avem bani să mulțumim UAT-urile din județul Vaslui și dumeneavoastră veniți cu astfel de proiecte să dăm bani la UAT-urile din țara vecină. Aș fi de acord, dacă primari noștri ar fi mulțumiți. Să dăm bani în Republica Moldova, când noi împărțim niște bani puțini, nu cred că e normal. Eu propun să opriți aceste acțiuni, să fim cumpătați cu banii pe care îi avem. Eu voi vota împotriva acestui proiect”, a spus Marius Arcăleanu.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a spus că aceste fonduri reprezintă un ajutor pentru frații de peste Prut, pentru că acolo comunitățile se confruntă cu nevoi foarte mari.

„Vom oferi sprijinul financiar prin intermediul acestui proiect, acesta este punctul meu de vedere”, a spus Buzatu.

Arcăleanu a replicat că, dacă ar fi fost o altă persoană la conducerea CJ-ului, ar fi procedat altfel și ar fi direcționat banii către UAT-urile din județ.

La data de 18 ianuarie 2018, a fost semnată înțelegerea de cooperare între județul Vaslui și Raionul Anenii Noi din Republica Moldova. Scopul acestei înțelegerii constă în extinderea și îmbunătățirea relațiilor dintre organizațiile, colectivitățile și autoritățile locale din unitățile administrativ-teritoriale semnatare.

Printr-o adresă a Consiliului Raional Anenii din luna iulie 2021, se solicită CJ Vaslui o susținere financiară în valoare de 62.500 euro, pentru implementarea proiectului “Reconstrucția acoperișului blocului nr. 1 al Centrului de Sănătate secția MF Anenii Noi”, care are o valoare totală de 75.000 euro. Suma de 62.500 euro solicitată de Raionul Anenii Noi va fi suportată din bugetul propriu al județului Vaslui pentru anii 2021-2022.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: