Home » Local » Vasluiul concurează cu alte cinci orașe pentru a deveni Capitala Tineretului din România

Vasluiul concurează cu alte cinci orașe pentru a deveni Capitala Tineretului din România

Municipiul Vaslui concurează cu alte cinci orașe pentru a deveni în anul 2023 Capitala Tineretului din România. Este vorba despre Craiova, Satu Mare, Târgu-Jiu, Târgu Neamț și Târgu Secuiesc.

Cătălin Mândru, viceprimarul municipiului Vaslui, a spus că în data de 30 august va avea loc prima selecție a candidaților, pentru a trece în etapa următoare a proiectului.

„Apreciem inițiativa grupului de tineri, care a venit cu acest proiect la Primăria Vaslui. Să vedem dacă trecem în următoarea etapă a acestui concurs. Va fi frumos pentru activitatea de tineret a orașului, dar și pentru agenda culturală din anul respectiv, dacă vom deveni Capitala Tineretului din România”, a spus Cătălin Mândru.

Vineri, 6 august 2021, Primăria Vaslui a semnat Declarația de intenție, care a fost transmisă către Capitala Tineretului din România 2023 ca parte componentă a proiectului ImproVS.

Conform documentului, municipalitatea îi încurajează pe tinerii vasluieni să se implice activ în viața comunității, astfel încât să îi influențeze parcursul spre o comunitate modernă și prosperă, care să îmbrățișeze valorile tinerilor precum implicare, responsabilitate, civism, activism, solidaritate, creativitate și respect.

Inițiativa unui grup de lucru format din membri ai mai multor asociații și organizații de tineret din municipiul Vaslui s-a concretizat în transmiterea unui proiect care se dorește câștigător, astfel încât în anul 2023 Vasluiul să devină Capitala Tineretului din România.

Viziunile acestor tineri trebuie să prindă viață pentru construirea unui oraș profund diferit față de imaginea negativă promovată în țară, care fără niciun dubiu, a afectat stima de sine a tinerilor vasluieni și le-a creat bariere în încercarea lor de a se remarca și altfel.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: